کوچینگ چیست و کوچ چه کاری انجام می دهد؟

هر انسانی دارای استعداد و توانایی هایی مخصوص به خود در زمینه های مختلف است. برخی با وجود داشتن استعداد در انجام کاری نیاز به راهنمایی و کمک دارند. در این مواقع کوچینگ می تواند راهکاری مناسب باشد. اما کوچینگ چیست؟ کوچینگ یک مشارکت بین کوچ (مربی) و مراجع کننده است. کوچ به افراد کمک می کند تا در راهی که برای خود در نظر گرفته اند، بهترین باشند و به نتایجی که می خواهند در زندگی شخصی و حرفه ای خود دست یابند.

در ادامه این مطلب از سایت مهدی مقسومی توضیحات بیشتری درباره کوچینگ به شما ارائه خواهیم کرد و این که کوچ چه کاری انجام می دهد را مورد بررسی قرار می دهیم.

کوچینگ چیست؟

تعاریف مختلفی از کوچینگ وجود دارد. بخش اساسی کوچینگ این است که به افراد کمک کنیم تا یاد بگیرند. در واقع کوچینک به فرد کمک می کند تا توانایی ها و پتانسیلی که برای انجام کاری در درون او وجود دارد را تقویت کند و آن را به حداکثر برساند. کوچینگ آموزش نیست، بلکه کمک به یادگیری است. کوچینگ از یک فرد در هر سطحی حمایت می کند تا به کسی که می خواهد تبدیل شود. کوچینگ موجب بالا رفتن سطح آگاهی یک فرد درباره حوزه کاری آن می شود.

کوچینگ به افراد قدرت انتخاب می دهد و منجر به تغییر می شود. کوچ به فرد کمک می کند تا در مسیری که در نظر دارد، بتواند با تغییرات صحیح نتایج دلخواه را بدست بیاورد. در پاسخ به این که کوچینگ چیست؟ می توان گفت مدل های مختلفی از آن وجود دارد که ما در این تعریف کوچ را به عنوان متخصص در نظر نمی گیریم؛ بلکه آن را یک کمک کننده برای یادگیری می شناسیم. کوچینگ جای گذشته یا آینده دور بر اینجا و اکنون تمرکز دارد.

به طور کلی بین آموزش دادن به کسی و کمک به او برای یادگیری تفاوت های زیادی وجود دارد. در کوچینگ اساسا کوچ به فرد کمک می کند تا عملکرد خود را بهبود ببخشد، یا به عبارت دیگر می توان گفت به افراد کمک می کند تا نکات مورد نیاز را درباره حوزه کاری خود یاد بگیرند و به موفقیت برسند. کوچینگ تضمین می کند فرد می تواند در مسیری که برای خود انتخاب کرده است، بهترین باشد و با کمک کوچ و یادگیری نکات لازم به موفقیت و پیشرفت های بیشتر دست یابد.

کوچینگ سازمانی چیست و چگونه باعث رشد سازمان می شود؟
ادامه مطلب

کوچ کیست؟

اکنون که با مفهوم این که کوچینگ چیست آشنا شدید، بهتر است بدانید کوچ به چه کسی می گویند. معمولا حضور کوچ یا مربی در فعالیت های ورزشی بیشتر دیده می شود. همان طور که شاهد هستید، هر ورزشکار برتر یک مربی دارد. مربیگری از گذشته تا کنون با ورزش همراه بوده است. در چند سال اخیر کمک گرفتن از کوچ یا همان مربی در هر زمینه ای یک امر کاملا عادی به شمار می رود. استفاده از کمک های کوچ در تجارت، ورزش و زمینه های مختلف در بین مردم رواج پیدا کرده است.

در حال حاضر این کاملا طبیعی است که کسی از یک کوچ کمک بگیرد تا به اهدافش در زندگی و کسب و کار خود برسد. کوچ کسی است که به مراجعین کمک می کند تا آن ها را برای هر کاری در زمینه های مورد نظرشان آماده کند. در واقع کوچ برای توسعه مهارت هایی که به فرد کمک می کند تا به اهداف زندگی و شغلی خود دست یابند، با آن ها مشارکت می کند؛ بنابراین با این روش افراد توانایی های خود را افزایش می دهند و به آن هدفی که در نظر دارند، نزدیک تر خواهند شد.

یک کوچ حرفه ای معتقد است که افراد همیشه پاسخ مشکلات خود را دارند. اما این افراد برای این که بتوانند راه  درست را انتخاب کنند و به موفقیت برسند، ممکن است به کمک نیاز داشته باشند.

کوچ چه کاری انجام می دهد؟

مسولیت اصلی یک کوچ یا مربی ایجاد انگیزه در مراجعین است. افراد برای این که توانمندی های خود را بشناسند و بتوانند آن ها را در زمینه کاری خود ارتقا دهند، به کمک های یک مربی نیاز دارند. کوچ با راهنمایی و کمک به افراد سعی می کند مهارت های آن ها را برای رسیدن به اهداف شغلی یا به طور کلی اهداف مهم زندگی توسعه دهد.

در واقع در جلسه بین کوچ و مراجعین مربی به خوبی صحبت های مراجع کننده را گوش می دهد و در این میان گاهی سوالاتی از او می پرسد. مراجع کننده هم به این سوالات پاسخ می دهد. در این فرآیند هنگامی که افراد به سوالات پاسخ می دهند، راه حل هایی برای رسیدن به هدف پیدا می کنند. معمولا تاثیر این جلسات به دو صورت است. در حالت اول به یکباره راه حل پیدا خواهد شد و حالت دوم تاثیر جلسات بر روی افزایش انگیزه و اعتماد به نفس فرد بوده است.

کوچینگ شغلی چیست؟ هر آنچه باید در مورد کوچینگ شغلی بدانید!
ادامه مطلب

افراد ممکن است در زمینه های مختلف به کمک های یک کوچ نیاز پیدا کنند. با وجود این که هنوز تقسیم بندی دقیقی برای نوع فعالیت مربیان وجود ندارد، اما سه دسته رایج کوچ ها به عنوان مربیگری شغلی، مربیگری سلامتی، مربیگری ورزشی را می توان نام برد.

آشنایی با ویژگی های کوچینگ

در کوچینگ لازم نیست مربی در زمینه کاری مراجعین تخصص داشته باشد. در واقع کوچ تنها به افراد می کند تا با توجه به مهارت ها و استعداد خود پاسخ سوالات را پیدا کنند و این گونه انگیزه و اعتماد به نفس آن ها را تقویت می کند. یکی از ویژگی های کوچینگ این است که مراجعین را همان طور که هستند، می پذیرد و از قانونی خاص برای رفتار با آن ها پیروی نمی کند.

یکی دیگر از ویژگی های کوچینگ وجود فضایی راحت و محرمانه برای مراجعین است که می توانند خود را به راحتی نشان دهند و نظراتشان را بیان کنند.

جمع بندی

گاهی افراد برای این که بتوانند مسیر درست را متناسب با توانایی های خود انتخاب کنند، نیاز به کمک دارند. برخی با وجود داشتن پتانسیل برای انجام کاری انگیزه و اعتماد به نفس کافی ندارند. کوچینگ در حل این مسائل می تواند بهترین راه حل باشد. در این مطلب سعی کردیم که اطلاعاتی درباره این که کوچینگ چیست در اختیار شما قرار دهیم و توضیحاتی درباره کارهایی ک یک کوچ انجام می دهد، بیان کنیم. امیدواریم این مطالب در خصوص کوچینگ برای شما مفید بوده باشند.

منبع 1     منبع 2     منبع 3    منبع 4

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی