کوچینگ سازمانی چیست و چگونه باعث رشد سازمان می شود؟

پبرای شروع سازمانی را تصور کنید که هرج و مرج در آن موج می زند. مطمئناً با گذراندن زمان کمی در این سازمان، دچار سرسام خواهید شد. در مقابل تصور کنید وارد سازمانی می شوید که همه چیز در آن طبق برنامه و نظم خاصی انجام می شود. بین کارمندان آن همدلی موج می زند و برای انجام کارهای مراجعه کنندگان اشتیاق دارند. فکر می کنید تفاوت این دو سازمان در چیست؟

کوچینگ سازمانی تاکتیکی است که سازمان دوم از آن بهره می برد. اهمیت این تاکتیک به قدری زیاد است که می تواند موفقیت یا عدم موفقیت یک سازمان را رقم بزند. برای درک بهتر این موضوع، از شما دعوت می کنیم با این مطلب از سایت مهدی مقسومی همراه باشید!

کوچینگ سازمانی (organization coaching) چیست؟

کوچینگ یا مربیگری سازمانی یک استراتژی کاربردی است که به موجب آن سازمان ها می توانند با قدم های سازمان یافته به سوی اهداف خود پیش روند. این استراتژی توسط یک متخصص کوچینگ به مدیران سازمان ها آموزش داده می شود. تحقیقات نشان می دهند افرادی که از این تاکتیک ها بهره گرفته بودند در مقایسه با دیگر افراد، در اهداف سازمانی خود موفق تر بوده اند.

آموزه های مربیگری سازمانی در تقویت روحیه کارکنان سازمان بسیار موفقیت آمیز عمل کرده است. این تاکتیک با افزایش اعتماد به نفس کارکنان موجب بالابردن کارآیی آن ها می شود. در ادامه مفصل تر به بررسی نقش مربیگری سازمانی در رشد سازمان ها خواهیم پرداخت.

مربی های سازمانی چه کاری انجام می دهند؟

مربی های سازمانی با گردهم آوردن یک تیم حرفه ای، شرکت یا سازمان را برای رسیدن به اهدافی که موجب تکامل آن سازمان می شود، همراهی می کند. این همراهی ممکن است در زمینه توسعه، سودآوری یا مدیریت بحران باشد. مربیانی که برای مربیگری سازمانی آموزش دیده اند، مهارت هایی در زمینه صنعت دارند؛ به همین دلیل می توانند رهنمودهای مفیدی در این زمینه در اختیار مدیران قرار دهند.

 مزایای کوچینگ سازمانی

همان طور که تا به اینجا متوجه شدید، مربیگری سازمانی مزایای بسیار زیادی دارد. در این بخش این مزایا را به صورت جامع و دسته بندی شده در اخیتار شما عزیزان قرارخواهیم داد. مزایای مربیگری سازمانی در یک محیط حرفه ای به صورت زیر است:

  1. بهبود مشارکت کارکنان:
کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت (مشاوره تخصصی)
ادامه مطلب

مربیگری سازمانی موجب افزایش مشارکت بین کارکنان می شود. این استراتژی با ایجاد حس ارزشمندی در کارمندان، آن ها را برای طرح ایده ها و پیشنهادات خود، ترغیب می کند. مطمئناً در جایی که کارمندان حس می کنند نظرات آن ها ارزشمند است، می توانند بر تحقق اهداف داخلی متمرکز شوند.

اگر مربیگری سازمانی در بهترین حالت خود اجرا شود، می توان علاقه و رغبت کارکنان را برای انجام گروهی مشاهده کرد. کار گروهی کارمندان، به طور چشمگیری موجب افزایش کیفیت کار کارمندان می شود.

  1. افزایش نرخ حفظ کارکنان:

مربیگری سازمانی با افزایش حس ارزشمندی در افراد، موجب افزایش وفاداری آن ها می شود. مطمئناً کارمندان به شرکتی که در آن حس امنیت و شنیده شدن دارند وفادارتر خواهند بود. از طرف دیگر، این استراتژی به سرپرستان یک شرکت یا سازمان نیز کمک می کند.

این افراد نیز با احساس اینکه در فرآیندهای شرکت مشارکت دارند، عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. تکنیک های مربیگری سازمانی، با برجسته کردن ارزشی که افراد رده بالا برای شرکت دارند، ارزش بخشی در ایران افراد را نیز به نحو احسن انجام می دهد.

  1. افزایش اشتیاق در محیط کار:

کوچینگ سازمانی مدیران سازمان ها و شرکت ها را وادار می کند برای کارمندان خود برنامه های آموزشی برگزار کنند. کارکنان با مشاهده اینکه شرکت برای یادگیری آن ها منابع بسیاری را در اختیار گرفته است، روحیه گرفته و اشتیاق بیشتری برای کارکردن نشان می دهند. از طرف دیگر استفاده از نظرات کارمندان در تصمیم گیری های شرکت یا سازمان نیز به افزایش اشتیاق آن ها برای کار کردن کمک می کند.

  1. افزایش مسئولیت پذیری کارکنان:

تاکتیک مربیگری سازمانی، با فراهم کردن حمایتی که کارکنان برای انجام وظایف خود نیاز دارند، مسولیت را در آن ا افرایش می دهد. به طور کلی این استراتژی بر فرآیندهایی متمرکز است که منجر به ایجاد مسولیت پذیری می شوند.

انواع کوچینگ سازمانی

مربیگری سازمانی در مدل های مختلفی ارائه می شود. این استراتژی با توجه به اندازه شرکت یا سازمان و نیازهای خاص آن ها، می تواند متفاوت باشد. در ادامه انواع مربیگری سازمانی را به صورت موردی بررسی خواهیم کرد.

  1. کوچینگ یکپارچه

کوچینگ یکپارچه معمولاً جنبه آموزشی دارد. این نوع کوچینگ بر آموزش مهارت هایی متمرکز است که باعث افزایش کارآیی کارمندان می شود.

  1. کوچینگ اجرایی
معرفی انواع کوچینگ (معرفی انواع کوچینگ و کاربرد هرکدام)
ادامه مطلب

کوچینگ اجرایی یا کوچینگ رهبری، معمولاً مختص به مدیران سازمان هاست. این استراتژی به مدیران یک شرکت در پیشبرد اهداف سازمانی خود کمک می کند. همچنین این نوع کوچینگ سازمانی، تمامی آموزه های داشتن کارمندان مفید و وفادار را در اختیار رهبران شرکت ها قرار می دهد.

  1. کوچینگ تیم

این نوع کوچینگ، یک تیم را برای رسیدن به یک هدف مشخص همراهی می کند. این تیم ها می توانند اعضای هیئت مدیره یک شرکت، مسولان فروش، انبارداران و… باشند. به طور کلی جمعی از افراد که نیاز به کار منسجم دارند می توانند از این کوچینگ بهره مند شوند.

  1. کوچینگ آنلاین

کوچینگ آنلاین انتخاب آن دسته از مدیرانی است که به دنبال تسریع در روند انجام کارها هستند. در این کوچینگ تمامی فرآیندها به صورت آنلاین صورت می گیرند.

کوچینگ سازمانی چگونه باعث رشد سازمان می شود؟

این تاکتیک با هدف قرار دادن قابلیت های خاص رهبری، مانند تیم سازی، اصالت، همکاری و نوآوری، موجب توسعه رهبری می شود. توسعه رهبری در کنار آموزش مهارت های خاص و کاربردی به کارمندان موجبات رشد و توسعه سازمان را فراهم می کند. نتایج تحقیقات گویای این مسئله است که کوچینگ به عنوان یک مکمل، نتیاج بسیار امیدوار کننده ای به دنبال دارد.

جمع بندی

کوچینگ یکی از جدیدترین و مفیدترین تکنیک ها برای توسعه فردی، شغلی، سازمانی و… به حساب می آید. کوچینگ سازمانی به عنوان یکی از شاخه های کوچینگ، برای بهبود عملکرد سازمان ها به کار می رود.

همان طور که در این مقاله مطالعه کردید مربیگری سازمانی با افزایش کارآیی رهبران و کارمندان یک شرکت، در نهایت منجر به تحقق اهداف خاص سازمان ها می شود. امیدواریم با خواندن این مطالب، اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کرده باشید.

منبع 1    منبع 2

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی