منظور از ریسک پذیری در کسب و کارها چیست؟

زمانی که به ریسک پذیری در کسب و کارها می رسیم، بهه این فکر می کنیم که ریسک پذیری به معنای انتخاب کورکورانه یک چیز و در نهایت منتظر ماندن برای دیدن نتیجه است. اما این تفکر کاملا اشتباه است، ریسک پذیری در کارآفرینی و بیزینس معنایی غیر از این دارد و به برنامه ریزی دقیق، تلاش و پشتکار نیاز دارد.

با توجه به اینکه اکثر ما به عنوان یک بیزینس من در مورد ریسک پذیری اطلاعات چندانی در اختیار نداریم، امروز در این مطلب از سایت مهدی مقسومی تصمیم داریم به شما بگوییم که ریسک پذیری در کسب و کار به چه معنا است و به طور کلی اطلاعاتی در مورد ریسک پذیری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید!

منظور از ریسک پذیری در کسب و کارها چیست؟

ریسک پذیری در کسب و کارها به چه معنا است؟

به طور کلی می توان گفت ریسک در کسب و کار معمولا به منظور توصیف تصمیماتی مورد استفاده قرار می گیرد که آن تصمیمات از عناصر عدم اطمینان برخوردارند.

یکی از بخش های اساسی هر کارآفرینی ریسک پذیری است. برای مثال یک کارآفرین ممکن است برای  راه‌ اندازی یک کسب و کار مقداری از پول شخصی اش را به خطر انداخته باشد، یا حتی برای راه اندازی آن کسب و کار شغل پاره وقت خود را رها کرده و در به سرمایه گذاری خود فکر کند. تمامی این ها را می توان نوعی ریسک به حساب آورد. البته که این ها ریسک های محاسبه شده هستند که معمولا نیاز است برای شروع یک استارتاپ جدید انجام شوند. شما ممکن است برای رشد یک کسب و کار هر چند مدت یکبار نیاز باشد که این دسته تصمیم های پرخطر بزرگ و کوچک بگیرید.

نکته: یک استارتاپ که در اول راه خود است درگیر مسائل زیادی میتواند باشد؛ از قراردادها تا تأمین خدمات و مواد اولیه همه مشکلاتی هستند که اگر جدی گرفته نشوند، میتوانند پایه های کسب و کارتان را به راحتی بلرزانند. «کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت »به راحتی میتواند با پرورش نیروهای یک شرکت به استارتاپ تان کمک میکند که هدف اصلی خود را پیدا کند.

به چه دلیل ریسک پذیری در کسب و کارها اهمیت دارد؟

بدون شک ریسک پذیری در کسب و کارها یک اصل مهم است که هیچگاه نباید آن را نادیده گرفت. اما دلیل اهمیت آن چیست و به چه علت اهمیت دارد؟ در ادامه دلایل اهمیت ریسک پذیری در کسب و کارها را با یک دیگر مورد بررسی قرار می دهیم.

به چه دلیل ریسک پذیری در کسب و کار ها اهمیت دارد؟

اجتناب از گفتن “چه می شد اگر؟”

همانطور که اشاره کردیم ریسک پذیری یک بخش اساسی از اداره یک کسب و کار به شمار می رود. بدون شک هیچ فردی علاقه ندارد به گذشته نگاه کند و هی از خود بپرسد، “چه می شد اگر؟”

بسیاری از افرادی که یک کسب و کار موفق دارند، موفقیت خود را مرهون پیروی از غرایز خود در یک تصمیم مخاطره آمیز، پس از سنجیدن مزایای بالقوه می دانند. زمانی که به گذشته نگاه می کنید، شاید برای امتحان نکردن برخی از مسائل ناراحت و پشیمان باشید، با این حال اگر آن کار را انجام می دادید امکان داشت که در این لحظه هیچ پشیمانی حس نکنید.

پیدا کردن همکار برای استارتاپ (راه اندازی استارتاپ با همکار)
ادامه مطلب

به یاد داشته باشید چیزی که فردی مانند جف بزوس را به ایجاد آمازون سوق داد، اعتماد به نفس کافی برای ریسک کردن بود.

فرصت هایی برای یادگیری

بهتر است این مسئله را به یاد داشته باشید که هر ریسکی صرف نظر از اینکه درمورد آن چقدر برنامه ریزی یا تحقیق کرده باشید، امکان دارد نتیجه دلبخواه شما را در پی نداشته باشد. با این وجود باید بدانید که هر ریسک فرصتی برای یادگیری به وجود می آورد.

شما به عنوان یک صاحب کسب و کار باید نگاه خود را روی جنبه های مثبت کار نگهدارید. حتی زمانی که در موقعیت مخاطره آمیزی نیستید، باید به همه چیز عمیق تر نگاه کرده و ببینید که چه کاری را می توانید بهتر و متفاوت تر انجام دهید.

در کل یادگیری از خطرات می تواند به شما برای تبدیل شدن به یک فرد متفکر استراتژیک کمک می کند؛ از همین رو بهتر است از هر ریسکی برای توسعه و پیشرفت به عنوان یک صاحب کسب و کار استفاده نمایید.

نکته:اگر شما هم دارای یک کسب و کار نوپا یا یک شرکت به بلوغ رسیده هستید، با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید کسب و کارتان را به عنوان یک شخص سالم در میان جامعه ی تجاریرشد دهید و از انواع قراردادها و قوانین حقوقی که ممکن است در آینده ی شرکتتان اثر بگذارد، سربلند بیرون بیایید. برای دانستن بیشتر در این مورد میتوانید با مطالعه ی «آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار!» به یک دید جامعی در مورد این موضوع برسید.

مزیت رقابتی

یکی از مزایای ریسک پذیری در کسب و کارها ، خود برتری نسبت به رقبا است. در واقع شما برای تقاضاهای مشتریانتان که به سرعت در حال تغییر هستند، همواره آماده اید.

اینکه یک محصول یا خدمات جدید را قبل از اینکه دیگران آن را شناسایی کنند، امتحان کرده و به مشتریان خود ارائه دهید، شاید کمی خطرناک باشد! اما با این کار شما می توانید انگشتتان را روی خواسته های مخاطبان هدف نگهداشته و نبض نیازهای آنان را در دست بگیرید.

این را فراموش نکنید که فرصت‌ها با ریسک همراه هستند. ریسک‌ ها باعث ایجاد نوآوری و روش‌ های جدیدی برای انجام کارهایی می شوند که هیچ ‌فردی قبلاً آنها را امتحان نکرده است. اینطور به نظر می رسد که بسیاری از بیزینس های بزرگ معمولا از ریسک دوری می کنند، با این حال این به نفع شمایی است که به تازگی کسب و کار خود را ایجاد کرده و روحیه رقابت طلبی دارید. این بدان معنا است که شما رقبای کمتری داشته و راه برای شما هموارتر است.

مزیت رقابتی

انواع ریسک های مختلف تجاری

ریسک پذیری در کسب و کارها مسئله ای غیر قابل اجتناب است، به طور کلی در هر تصمیمی، عوامل خطر وجود دارد. در ادامه برخی از مهم ترین ها که صاحبان کسب و کار را درگیر می کنند با یک دیگر مورد بررسی قرار می دهیم.

تحلیل کسب و کار چه مزایایی برای کسب و کارها دارد ؟
ادامه مطلب

ریسک مالی

جریان های نقدی همواره بسیاری از خطرات در کسب و کار همواره درصد قابل توجهی از نگرانی ها را به خود اختصاص می دهند. جریان نقدی سالم به منظور راه اندازی کسب و کار شما در حین پرداخت تعهدات مختلف مانند قراردادها، صورتحساب ها، دستمزدها یا پرداختن به ارائه دهندگان خدمات اهمیت بسیاری دارد؛ از همین رو عدم توجه به این مسئله می تواند موقعیت بیزینس شما را به خطر بیندازد.

به یاد داشته باشید که همیشه هنگام انجام برنامه ‌ریزی های مالی مقداری پول کنار بگذارید تا از آن به  عنوان یک بافر برای ریسک کردن عمل نمایید. در واقع شما با انجام این کار می توانید با تصمیم گیری های سازگارتری انجام داده و برای ادامه عملیات های روتین خود نقدینگی کافی داشته باشید.

چه در فکر راه اندازی یک استارتاپ باشید و چه آن را ثبت کرده باشید، مسائل حقوقی درست مثل یک شتر بر در خانه ی کسب و کارتان خوابیده اند. قوانین حقوقی دارای مرزهای ثابتی برای کسب و کارها و شرکت های تجاری هستند اما گاهی طرح ها و اساسنامه هایی به صورت موقت اجرا خواهند شد که میتواند سوخت آنی استارتاپ تان باشد! (پیشنهاد مطالعه: کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان)

نکته:از طرفی با داشتن یک چشم انداز دقیق نسبت به آینده ی استارتاپتان به راحتی میتوانید تصمیم گیری های خود را انجام دهید. «مشاوره حقوقی استارتاپ ها (startups)- خدمات حقوقی مهدی مقسومی» همان راه حلی است که حتی در آرامش کسب و کارتان، طوفان های حقوقی آینده را پیش بینی میکند!

ریسک بازار

ریسک های بازار به تغییرات در بخش و توانایی شما برای تغییر و سازگاری اشاره می کند. این درواقع یک بیماری همه گیر است که نمونه خوبی از چگونگی ریسک بازار برای بسیاری از مشاغل مانند رستوران ها و کافه ها به شمار می رود. صاحبان زیرک بیزینس های مختلف می‌ توانند در مورد وضعیت صنعت تصمیم بگیرند. حتی برخی از کسب و کارهایی که در زمینه مواد غذایی فعالیت دارند و پیش از این خدماتی مانند غذای آماده را ارائه نمی دادند، امروزه به انجام این کار و وضعیت فعلی بازار به این کار مشغول هستند.

ریسک اعتبار

ریسک اعتبار همانطور که از نامش پیداست به اعتبار شرکت شما اشاره دارد. آیا خطرات مرتبط با راه اندازی یک محصول جدید بر شهرت یا توانایی شما برای حفظ عملکرد روانتان تأثیر می گذارد؟ یا با چیزی که در بین مخاطبانتان به آن شناخته شده اید، همسو نیست؟

نکته :اگر مشکل اصلی کسب  و کارتان در روش ارائه ی محصولاتتان به بازار هدف است و از طرفی به دنبال اعتماد سازی (یکی از مهم ترین جنبه های فروش!) در مشتریانتان هستید، بهترین راه افزایش فروش شرکتتان تقویت محصولاتتان است. اما چگونه؟

«مشاور برندینگ ( مشاور برند سازی ) – مشاور نام تجاری» با بسته بندی بهینه محصولات، پیاده سازی استراتژی های تبلیغاتی میتواند همان کمکی باشد که شما را به اهداف نهایی تان برساند.

تاب آوری چیست و در حوزه کاری به چه معناست؟
ادامه مطلب

ریسک فناوری

خطرات فناوری زمانی به چشم می آید که امنیت یا سیستم شما به خطر بیفتد. برای مثال امکان دارد شما تصمیم داشته باشید که یک وب سایت تجارت الکترونیک روی یک پلتفرم جدید راه اندازی نمایید. این مسئله باعث می شود که وب سایت شما نسبت به هک آسیب پذیر باشد؛ از همین رو شما نمی توانید از طریق آن وب سایت به درآمد زایی برسید.

ریسک فناوری

ریسک های حساب شده به چه صورت ایجاد می شوند؟

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ریسک پذیری در کسب و کارها به معنای عمل کورکورانه نیست و برای آنکه در کسب و کار خود ریسک کنید، باید تمامی گزینه های موجود را مورد بررسی قرار داده و راه های موجود را مورد سنجش قرار دهید. تنها در این صورت می توانید یک تصمیم آگاهانه اخذ کنید. به یاد داشته باشید که دوری از خطرات اقدام مناسبی نیست، شما باید با در نظر گرفتن تمامی گزینه ها روبه جلو حرکت کرده و برای تبدیل شدن به یک فرد ریسک پذیر اما به صورت حساب شده تلاش کنید.

تصمیمات پرخطر تنها با برنامه ریزی می توانند عامل موفقیت شما باشند، شما می توانید با راه حل هایی که در زیر عنوان می کنیم، ریسک را کاهش داده و با اندکی اعتماد به نفس موفقیت های بسیاری به دست آورید. به طور کلی راه حل هایی که می توانید از آن ها برای محاسبه ریسک ها کمک بگیرید، شامل موارد زیر می شوند.

  • شناسایی ریسک: گزینه ها و نتایج را برای همه سناریوها بررسی کرده و توجه داشته باشید که کدام کارهایی را انجام می دهید که کنترلی روی آنها ندارید. این برای تصمیم گیری مفید خواهد بود.
  • ایجاد مراحل: هر ریسک را با ایجاد یک راهنمای گام به گام ترسیم نمایید. این مسئله به شما کمک می کند که در روند روبه رشد حرکت کرده و در هر تصمیم گیری ریسک های پیش رو را مورد بررسی قرار دهید. این ها به شما کمک می کنند تا ریسک ‌های مالی، فناوری، بازار یا اعتبار را قبل از اینکه در حین برنامه‌ ریزی قدم ‌هایتان رخ دهد، مشاهده کنید.
  • مستند سازی تصمیم ها: در مورد تصمیمات و خطراتی که شما را تهدید می کند، گزارش های کوتاهی تهیه نمایید. مستند سازی تصمیم ها می تواند باعث یادگیری شما شده و این مسئله رشد کسب و کار شما و موفقیت آن را در پی خواهد داشت.

ریسک های حساب شده به چه صورت ایجاد می شوند؟

جمع بندی در مورد ریسک پذیری در کسب و کارها

امروز ما در این مطلب سعی کردیم در مورد ریسک پذیری در کسب و کارها اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که دریافتید ریسک پذیری در کسب و کارها اجتناب ناپذیر است، اما ما امیدواریم که با خواندن این مطلب بتوانید به خوبی ریسک هایی که پیش روی کسب و کار شما قرار دارد را پشت سر گذاشته و به موفقیت برسید!

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی