مراحل راه اندازی کسب و کار جدید به صورت جامع و تخصصی

بسیاری از افراد برای رسیدن به رویاهایشان در پی راه اندازی یک کسب و کار جدید هستند. پیداکردن راه درست یک امر حیاتی برای این افراد است. برای کارآفرینان جوان بسیار سخت است که از میان چندین راه، راه درست را با آزمون و خطا پیدا کنند. به همین دلیل این افراد معمولاً به دنبال یک روش مطمئن و قابل اطمینان هستند. ما امروز در این مطلب با این عزیزان سروکار داریم. اگر شما هم به دنبال راه اندازی یک شغل تازه هستید، در این مطلب از سایت مهدی مقسومی با ما برای بررسی مراحل راه اندازی کسب و کار جدید همراه شوید!

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید به صورت جامع و تخصصی

قبل از شروع: ذهنیت درستی داشته باشید

بگذارید در همین ابتدا یک چیز را صادقانه به شما بگوییم. موفقیت یک شبه یک رویاست. چنین چیزی را فقط در قصه ها می توان دید. برای رسیدن به موفقیت و راه اندازی یک کسب و کار سال ها تلاش و ایده پردازی لازم است. قبل از شروع هر کاری باید این را بدانید که موفقیت زمان بر، هزینه بر و سخت خواهد بود.

پیشنهاد می کنیم قبل از شروع کارها اهداف خود را بنویسید. این کار را با در نظر گرفتن شرایط انجام دهید. یک برنامه ی رویایی که تناسبی با شرایط با شما ندارد قابلیت اجرا نخواهد داشت. بنابراین تنها شما را سرخورده می کند. در ادامه تک تک مراحل راه اندازی کسب و کار را همراه شما طی خواهیم کرد.

مفهوم کسب و کار خود را تعیین کنید

معمولاً این جمله را زیاد می شنویم که به دنبال کاری که دوست داری برو! اما این جمله تا چه حد درست است؟ تجربیات نشان داده اند که گاهی در کاری که دوستش داریم نمی توانیم به درآمد برسیم. به همین دلیل متخصصان معمولاً پیشنهاد می کنند کاری که در آن مهارت داریم یا کاری که سودآور باشد را انجام دهیم. اگر برای مراحل راه اندازی کسب و کار ایده خاصی ندارید می توانید برای رسیدن به یک ایده مناسب سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • به چه کاری علاقه دارم؟
  • از چه کاری بدم میاد؟
  • بقیه افراد بیشتر برای انجام چه کاری به من مراجعه می کنند؟
  • اگر بخواهم در مورد چیزی سخنرانی کنم آن موضع چه خواهد بود؟
  • کاری همیشه دلم می خواست انجام بدم اما برایش منابع کافی نداشتم چه کاری بود؟

نکته: یک استارتاپ که در اول راه خود است درگیر مسائل زیادی میتواند باشد؛ از قراردادها تا تأمین خدمات و مواد اولیه همه مشکلاتی هستند که اگر جدی گرفته نشوند، میتوانند پایه های کسب و کارتان را به راحتی بلرزانند. «کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت» به راحتی میتواند با پرورش نیروهای یک شرکت به استارتاپ تان کمک میکند که هدف اصلی خود را پیدا کند.

عصاره برند چیست و چه مفهومی را بیان میکند؟
ادامه مطلب

درباره رقبا و بازار خود تحقیق کنید

بعد از اینکه ایده مناسب را پیدا کردید باید در ارتباط با بازار مورد نظر و رقیبان قوی خود اطلاعات جمع آوری کنید. این کار یکی از مفیدترین کارها برای راه اندازی یک کسب و کار است. اکثر کارآفرینان بیشتر از این که به کار رقبا و بازار توجه کنند، تمرکز خود را روی تولید محصولات می گذارند.

شما باید بدانید رقیبانتان چه محصولی ارائه می دهند و جای کدام محصول در بازار خالی است. اگر این اطلاعات را داشته باشید تولید محصولات را حرفه ای تر انجام می دهید. به این صورت خیلی راحت می توانید جای خود را در بازار مورد نظرتان جای خود را پیدا کنید.

طرح کسب و کار خود را ایجاد کنید

سومین مرحله از مراحل راه اندازی کسب و کار، مشخص کردن یک پلن است. این پلن به شما کمک می کند با در نظر گرفتن تمامی قوانین و شرایط بازار کار، بهترین راه را برای رسیدن به اهدافتان پیدا کنید. در این پلن می بایست تمامی مشکلات احتمالی پیش بینی شوند. برای داشتن یک پلن قوی می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • خلاصه اجرایی
  • توضیحات شرکت
  • تحلیل بازار
  • سازمان و ساختار
  • ماموریت و اهداف
  • محصولات یا خدمات
  • خلاصه پس زمینه
  • برنامه ی بازاریابی
  • طرح مالی

ساختار کسب و کار خود را انتخاب کنید

مشخص کردن ساختار اهمیت بالایی دارد. اگر یک ساختار مشخص داشته باشید از بسیاری از مشکلات مالی در امان خواهید ماند. در این ساختار باید کارهای روزانه، مالیات و میزان دارایی شما مشخص شود.

نکته: هر حادثه ای نیاز به آماده شدن دارد! برای رویارویی با مسائل حقوقی چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کارتان همیشه به یک آمادگی نیاز دارید؛ «کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان» در مرحله به مرحله ی ثبت تا استخدام نیروهایتان در کنار شماست تا از اموال فکری شرکت تجاری شما به خوبی محافظت کند.

ساختار کسب و کار خود را انتخاب کنید

کسب و کار خود را ثبت کنید و مجوز دریافت کنید

مورد بعدی از مراحل راه اندازی کسب و کار، ثبت و مجوز دریلفت می باشد. بعد از مشخص کردن مراحل بالا، باید به دنبال طی کردن مراحل قانونی باشید. برای دریافت مجوز قانونی برای کار، باید بیزینس خود را ثبت کنید. این ثبت کردن اگرچه کمی زمان بر و پیچیده است اما باعث می شود کار شما در سایه قانون رشد پیدا کند. اولین مرحله برای ثبت کسب و کار، پیداکردن یک نام مناسب با کارتان است.

پیدا کردن همکار برای استارتاپ (راه اندازی استارتاپ با همکار)
ادامه مطلب

نکته: چه در فکر راه اندازی یک استارتاپ باشید و چه آن را ثبت کرده باشید، مسائل حقوقی درست مثل یک شتر بر در خانه ی کسب و کارتان خوابیده اند. قوانین حقوقی دارای مرزهای ثابتی برای کسب و کارها و شرکت های تجاری هستند اما گاهی طرح ها و اساسنامه هایی به صورت موقت اجرا خواهند شد که میتواند سوخت آنی استارتاپ تان باشد!

از طرفی با داشتن یک چشم انداز دقیق نسبت به آینده ی استارتاپتان به راحتی میتوانید تصمیم گیری های خود را انجام دهید. «مشاوره حقوقی استارتاپ ها (startups)- خدمات حقوقی مهدی مقسومی» همان راه حلی است که حتی در آرامش کسب و کارتان، طوفان های حقوقی آینده را پیش بینی میکند!

امور مالی خود را مرتب کنید

امور مالی یکی دیگر از مراحل راه اندازی کسب و کار می باشد. در راستای مرتب کردن امور مالی می توانید یک حساب بانکی برای کسب و کارتان ایجاد کنید. پیشنهاد می کنیم حساب کاری خود را از حساب شخصی که روزانه از آن استفاده می کنید جدا کنید. این کار مزایای زیادی به همراه دارد. از جمله مزیت های داشتن یک حساب بانکی، می توان به خدماتی که بانک ها در اختیار حساب های تجاری قرار می دهند اشاره کرد.

کسب و کار خود را تامین مالی کنید

مطمئنا همه ما می دانیم که برای راه اندازی یک کسب و کار به سرمایه نیاز است. این تیتر نیز به همین موضوع اشاره دارد. برای تامین بودجه کارآفرینی دو راه پیش رو داریم. راه اول استفاده از موارد زیر است:

  • پس انداز شخصی
  • وام
  • دوستان و آشنایان

در مقابل منابعی خارجی نیز وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان بودجه لازم برای کارآفرینی را تهیه کرد. این راه ها کم خطرتر هستند. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وام مشاغل کوچک
  • کمک های مالی مشاغل کوچک
  • سرمایه گذاری خطرپذیر
  • تامین مالی جمعی

برای بیمه تجاری اقدام کنید

این مورد یکی از ضروری ترین مراحل راه اندازی کسب و کار است. حتی اگر هیچ کارمندی هم ندارید حتماً برای داشتن بیمه اقدام کنید. نوع بیمه ای که انتخاب می کنید باید متناسب با خطرات کار و تعداد کارمندان شما باشد. حوادث پیش بینی نشده همیشه در کمین کسب و کارهای نوپا هستند. به همین دلیل است که داشتن بیمه برای مدیران این کسب و کارها یک ضرورت به حساب می آید.

نکته: اگر شما هم دارای یک کسب و کار نوپا یا یک شرکت به بلوغ رسیده هستید، با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید کسب و کارتان را به عنوان یک شخص سالم در میان جامعه ی تجاری رشد دهید و از انواع قراردادها و قوانین حقوقی که ممکن است در آینده ی شرکتتان اثر بگذارد، سربلند بیرون بیایید. برای دانستن بیشتر در این مورد میتوانید با مطالعه ی «آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار!» به یک دید جامعی در مورد این موضوع برسید.

مهم ترین چالش های کسب و کارها در حال حاضر چیست؟
ادامه مطلب

ابزارهای کسب و کار مناسب را داشته باشید

یکی از مهم ترین مواردی که در موفقیت یک کسب و کار نقش مهمی ایفا می کند، ابزارهای مناسب است. ابزارها کار کردن را راحت تر و دلچسب تر می کنند. اگر کارمندان ابزارهای مفیدی در اختیار داشته باشند، اشتیاق بیشتری برای کار خواهند داشت. ابزارهای مناسب خستگی کار را تا حد قابل توجهی کم می کنند. صرفه جویی در زمان، خودکارسازی وظایف و تصمیم گیری بهتر، از دیگر مزیت های استفاده از ابزارهای مناسب است.

کسب و کار خود را بازاریابی کنید

بازاریابی یکی دیگر از مراحل راه اندازی کسب و کار می باشد. یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که صاحبان کسب و کارهای نوپا انجام می دهند غافل شدن از بازاریابی است. ما معمولاً به مدیران پیشنهاد می دهیم به جای توجه بیش از اندازه به تولید محصول، زمان و بودجه مشخصی را برای بازاریابی در نظر داشته باشند. داشتن یک وب سایت با سئوی خوب می تواند بهترین روش برای بازاریابی باشد.

نکته: اگر مشکل اصلی کسب  و کارتان در روش ارائه ی محصولاتتان به بازار هدف است و از طرفی به دنبال اعتماد سازی (یکی از مهم ترین جنبه های فروش!) در مشتریانتان هستید، بهترین راه افزایش فروش شرکتتان تقویت محصولاتتان است. اما چگونه؟

«مشاور برندینگ ( مشاور برند سازی ) – مشاور نام تجاری» با بسته بندی بهینه محصولات، پیاده سازی استراتژی های تبلیغاتی میتواند همان کمکی باشد که شما را به اهداف نهایی تان برساند.

 

کسب و کار خود را بازاریابی کنید

جمع بندی در مورد مراحل راه اندازی کسب و کار

راه اندازی یک کسب و کار نیازمند رعایت اصول و قوانینی است که اگر رعایت نشوند فرد کارآفرین با شکست روبرو خواهد شد. مطلبی که مطالعه کردید اصولی ترین روش ها برای راه اندازی یک کسب و کار بود.

با دنبال کردن مراحل راه اندازی کسب و کار می توانید مطمئن باشید که ریسک کار را تا حد قابل توجهی کاهش داده اید. از طرف دیگر این مراحل اگر به درستی طی شوند می توانند نردبان موفقیت شما باشند. امیدواریم با نگارش این مطلب، راه رسیدن به اهدافتان را هموارتر کرده باشیم.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی