کوچینگ استارتاپ

کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت (مشاوره تخصصی)

کوچینگ استارتاپ؛ سوخت موشک برای پرواز راحت!  قبل از اینکه در این مورد باهم حرف بزنیم،نظرتان در مورد اینکه فقط و فقط برای یک لحظه چشم هایمان را ببندیم، چیست؟ چشم هایمان را ببندیم و به تنها تصویری، که در مه سیاه پنهان شده، فکر کنیم…

تصویر هرکس برای خودش؛ اما تصویر شما چیست؟ ترس و سوال «نمیدانم چرا در این مسیر  استارتاپ هستم»! همانطور که مثل یک فضانورد آماده ی پرواز به سمت اهدافتان شده اید، ترس دستش را روی شانه های شما میگذارد. اما پیشرفتی که در گروی ترس از نشدن یا ترس از مسیری که انتخاب کرده اید باشد جای خودش را به بی اعتمادی میدهد. نه نسبت به دیگران، نسبت به فکرها و اهداف خودتان!

همانطور که رابرت ناردلی، از بیزینسمن های آمریکایی، میگوید «من بسیار مطمئنم که مردم تنها با استفاده از یک مربی است که میتوانند به بالاترین ظرفیتشان دست پیدا کنند»، باید به این مورد اشاره کنیم که یک استارتاپ و کسب و کار نوپا به یک مسیر مشخص نیاز دارد که توسط اعضای آن برنامه ریزی شده باشد. اما از کجا به این مسیر برسیم؟! اینجاست که پای کوچینگ استارتاپ به میان می آید.

برای ادامه ی هرچه بهتر با من یعنی مهدی مقسومی همراه باش!

کوچینگ استارتاپ

استارتاپ خوب و مشکلات بد

استارتاپ یک شرکت نوپاست که با استفاده از یک ایده ی جدید و نوآورانه برای رسیدن به تمام ویژگی های یک شرکت بالغ تلاش میکند. اما سوال اینجاست که چگونه بین رقیب هایی که در حوزه ی مشابهی هستند و از طرفی هم هر روز دنبال ایده های نو برای سلطه کامل بر بازار میگردند، جان سالم به در ببریم؟ کوچینگ استارتاپ!

دوستان در واقع معضل اصلی هر استارتاپی همین موضوع است؛ رسیدن به نقطه ای از کسب و کار که ثبات در یک جمع سه نفره در کنار تولید انبوه و توسعه پذیری نشسته باشد، که در نهایت به دو چیز بستگی دارد: سرعت و زمان!

اما هم من و هم شما میدانیم بالا آمدن سریع یک استارتاپ مثل رانندگی کردن در مستی در جاده های پیچ در پیچ و خطرناک چالوس است! اما نگران نباشید همیشه یک استثنا وجود دارد که ورق را برای شما برمیگرداند. بگذارید این برگ برنده را با یک مثال برای شما توضیح دهم.

یک انار را تصور کنید؛ دانه های انار خیلی منظم در کنار همدیگر چیده شده اند و با پرده های سفیدی جداشده اند. اما تا الان برایتان سوال پیش آمده که اگر نظم و درست چیده شدن درحالت عادی رعایت شده، پس علت وجود داشتن این پرده های سفید چیست؟

به یک نکته دقت کنید نظم در کل سیستم مهم است اما چه سیستمی را سراغ دارید که به تنهایی از یک بخش تشکیل شده باشد؟

حتی یک فروشگاه ساده به چندین موقعیت مختلف مثل فروشنده، انباردار،ویزیتور و مرچندایزر بخش بندی شده است! اما نکته ی مهم، تقسیم هر هدف به چند بخش مفید(نه بیشتر و نه کمتر ) و در نهایت نظم دهی به هرکدام آنهاست.

حالا مثال بالا را با هدف های یک استارتاپ مقایسه کنید! اگر یک استارتاپ مسیر پر پیچ و خمی است چرا هر قسمت از آنرا نشکنیم و هدفمند نکنیم؟!

این امر هم میتواند بوسیله شتابدهنده ها و هم کوچینگ استارتاپ انجام شود و به سیستم استارتاپ شما یک راه مشخص را نشان دهد که درگیر مسائلی مثل نیروی انسانی، سرمایه گذار یا مسیر کلی راه نباشید!

کوچینگ استارتاپ

کوچینگ استارتاپ یا شتابدهنده ها؟!

تا الان به طبقه ای که در آن قرار دارید دقت کردید؟ نوآوری، خلاقیت و حتی برنامه داشتن برای آینده ی کسب و کارتان خیلی خوب و مهم است. اما شما فقط در مرحله ای هستید که به استارتاپ خودتان هدیه ای از جنس پیش غذا داده اید! او منتظر یک غذای اصلی است تا سیر شود و شما منتظر چای آرامش بخش بعد شام روی کاناپه!

خواسته های دو طرفه شما معقول است اما تا چه حد به زاویه های دیگر این رابطه فکر کرده اید؟ و تا چه اندازه برای رضایت هم تلاش کرده اید؟

درست مثل یک نوزاد، پوست استارتاپ شما حساس است و چشمان او بسته! فقط مراقبت است که میتواند به هر دوی شما کمک کند که این زمستان ابتدایی را پشت سر بگذارید. اما مشکلات فنی به کنار، رسیدگی به مشکلاتی که حتی نمیدانیم از کجا سر به دنیای ما میکشند چگونه است؟

موج های دریا شاید بهترین مثالی باشد که برای حال و اوضاع شما وجود دارد! از دور دریا آرام و آبی دیده میشود اما استرس اصلی را کسی متوجه میشود که زندگیش را در عبور از تونل های آبی خلاصه کرده است که هم میتواند باعث مرگ او شود و از طرفی هم به او یک انتهای نورانی را نشان دهند! اما این پایان باید توسط یک عاملی کنترل شود و آن چیست؟!  

تنها دو روش برای پیشبرد اهدافتان برای دیدن کسب و کارتان زیر یک آسمان آبی دارید: 1- دست به دامن روش هایی شوید که شما را از نظر احساسی، مالی و … حمایت کنند.(در ازای اینگونه روش ها شما درصدی از سهام استارتاپ خود را از همان ابتدا واگذار میکنید!)

2- دید خود را به نحوی تغییر دهید که با سرمایه گذاری بر روی نیروهای انسانی مناسب و ایجاد یک ساختار یکپارچه از هدف های کوتاه مدت منظم و دقیق به یک پلن در آینده برسید!

به ترتیب به این روش ها شتابدهنده و کوچینگ استارتاپ میگویند.

کوچینگ استارتاپ

کوچینگ استارتاپ چیست؟

قبل از اینکه به کوچینگ استارتاپ بپردازیم از شما میخواهم که خودتان را جای کسب و کارتان بگذارید. مثل یک دختربچه ای که مشغول طناب زدن است شما با تلاش و پرش هر روزه ی  مجموعه، از روی طناب مشکلات میپرید اما این ایده که پرش باید چند ثانیه قبل از هر دور طناب باشد از کجا می آید؟

صدای مشکلات همیشه قبل تر از اینکه شما را به زمین بزنند، به گوشتان میرسد اما شنیدن آنها به چه چیزی نیاز دارد؟ خودآگاهی و شناخت!

خودآگاهی و شناخت نسبت به استارتاپی که در آن قرار دارید هم شما را از مشکلات فعلی تان نجات میدهد و هم شما را برای نیازهای آینده محکم میسازد. حتما الان برایتان سوال پیش آمده که من صاحب کسب و کارم هستم و نسبت به آن شناخت کافی دارم!

مالکیت فکری استارتاپ ها چگونه تعیین و مشخص می شود؟
ادامه مطلب

شما روند توسعه ی محصول را میدانید اما مهم ترین عنصر برای رسیدن به هدف هایتان تنها یک ایده ی نو نیست؛ شما باید بتوانید یک مسیر و فرآیند درست را برای بلوغ ایده تان طی کنید، در زمان چالش ها خود و مجموعه را کنترل کنید و در نهایت مثل یک مربی ورزشی با پرورش هرچه بهتر مهارت هایتان بتوانید تصمیم گیری خود را بهبود دهید. همه ی این موارد بعلاوه ی گزینه هایی دیگری از پایه های ایجاد یک استارتاپ هستند و به این فرآیندها کوچینگ استارتاپ میگویند.

در کوچینگ استارتاپ یک مربی حرفه ای با بنیانگذاران یک استارتاپ همراه میشود و در چالش ها و تصمیم گیری های مهم از اعتبار سنجی ایده گرفته تا ایجاد یک تیم کاری مؤثر متناسب با موقعیت شما،مدیریت تمام هزینه ها و جذب سرمایه گذاران به شما کمک میکند.

استارتاپ شما مثل یاد گرفتن اولیه ی دوچرخه سواری است؛ دقت کنید تا زمانی که برای نگه داشتن تعادل کسب و کار خودتان توسط خودتان! مشکل داشته باشید، باید از چرخ های کمکی مثل کوچینگ استارتاپ استفاده کنید.

چرا باید کوچینگ استارتاپ همراه کسب و کارم باشه؟

چگونه شرکت های بزرگ محصولاتی را ارائه میکنند که هرسال به درخشش هرچه بهتر شرکت کمک میکند؟ ارزیابی آنها چطور انقدر دقیق است که تمامی نیازهای مشتریان را تحت پوشش قرار میدهند؟

اینها سوالات بزرگی برای رویاهای بزرگ هستند! اما رویاهای بزرگ از ترافیک فکرها و ایده ها پر شده اند. در واقع موتور ایده ی شما روشن است و هر لحظه انرژی شما را میسوزاند اما چرخ های عمل حتی مقدار کمی هم جابجا نمیشوند! جمله ای که در مورد عامل های اصلی  موفقیت یک استارتاپ گفتم را به یاد دارید؟بله!  «سرعت و زمان».

حال راه حل چیست؟تصور کنید ذهن شما مثل یک کلان شهر است که برای کنترل ترافیک آن باید «طرح ترافیک» اجرا کنید. اجرا کردن این طرح هم به یک زیرساخت یکپارچه و هم به تجهیزاتی مثل دوربین های ثبت و تحلیل پلاک نیاز دارند!

کوچینگ استارتاپ همان زیرساختی است که به شما کمک میکند که در میان مسائل و ایده ها گم نشوید و تایم خود را با بازدهی بالا روی موارد ضروری صرف کنید. از طرفی کوچ با ایجاد یک فضای مناسب به شما کمک میکند تا خودتان آن کسی باشید که تصمیم اهداف شخصی و شغلی درستی میگیرید و برای هر چالشی نیازمند یک شخص یا شرکت نباشید.

درواقع شما با پرورش خودتان، در حال و آینده سرمایه گذاری میکنید و نسبت به اعمالتان متعهد خواهید بود. علاوه بر همه ی این مشکلات زمینه ای، سرمایه ی مورد نیاز برای گردش فرآیندهای ضروری استارتاپ، حتما باید به سرعت و به اندازه ی کافی در موقعیت های مناسب تزریق شود و کوچ با دعوت از سرمایه گذران به بلوغ کسب و کارتان کمک میکند!

و در آخر منتورینگ همان تجهیزاتی است که باید در ادامه ی یک زیر ساخت مناسب بیایند.

میدانید چرا؟ برای مقایسه ی هرچه بهتر کوچینگ استارتاپ و منتورینگ همراه من باشید!

کوچینگ استارتاپ

کوچینگ استارتاپ یا منتورینگ؟

برای همه ی استارتاپ ها مشکلات زیادی در طول پروسه ی رشد پیش می آید. بعضی از این اتفاقات میتواند تخصصی باشد و بعضی از آنها تنها بر سر تصمیم گیری هاست!

شما صاحب یک ایده اید پس به آن کاملا شناخت دارید و حل مسائل فنی به وسیله ی شما امکان پذیر است اما چند سوال پیش می آید:

1- آیا حل یک مشکل به معنی استفاده از بهترین راه حل است؟

2- آیا انتخاب یک راه حل، میتواند دائمی (نه صرفا برای همیشه!برای مدت زمان های طولانی تری) باشد؟

3- راه حلی که برای مشکلات کسب و کار خود انتخاب کرده ایم، خود باعث مشکلات پیچیده تری در آینده نمیشود؟

دوستان هر مسأله ای هرچقدر هم که ساده به نظر بیاید پیچیدگی های خاص خودش را دارد! پس بهترین راه حل قبل از تصمیم گیری، زاویه دید درست نسبت به آنهاست! میدانید تا زمانی که یک پرتقال را لمس، بو و مزه نکنید نمیتوانید آن را بشناسید.

در مرحله ی اول باید یک دید جامع نسبت به چالش ها داشته باشیم و به جای ناسازگاری با آنها، بگذاریم آنها ساز و نوای خود را بنوازند و بعد از آن به خوبی به حرف آنها گوش دهیم! چون زمزمه ی مشکلات همیشه از هل داده شدن توسط آنها جذاب تر است.

در کوچینگ استارتاپ، کوچ شما را قضاوت نمیکند و تنها به شما یک دید باز نسبت به مسائلی میدهد که تا اکنون آنرا جدی نمیگرفته اید اما حالا میتوانید شخصیت واقعی آنرا تنها با نگاهش بفهمید!

خودتان تصمیم بگیرید که تصمیم از شما باشد یا نه!

در منتورینگ منتور تجربه ی های شخصی گذشته اش را مثل شناخت بیزینس، بازار و مشتری را در اختیار شما میگذارد و به عبارتی منتور یک پیشنهاد که متناسب با دید خودش است را نسبت به مشکلات استارتاپ شما بیان میکند و  هیچوقت انعطاف پذیری تنها در بین یک حرف وجود ندارد!

کوچینگ استارتاپ

بهترین روش برای غلبه بر چالش ها چیست؟!

دوستان همیشه یک چیز را در نظر داشته باشید اینکه هیچقوت یک راه حل ثابتی برای تمام مسائل وجود ندارد. حتی اگر یک مشکل یکسان هم باشد با توجه به شرایطی مثل زمان و موقعیت و … تصمیم گیری نهایی هم باید تغییر کند.

یک برگ را تصور کنید. برگ اگر تنها فقط از یک لایه ی بافت لطیف تشکیل شده باشد و ریزساقه هایی که مثل استخوان عمل میکنند را نداشته باشد، استحکام آن به حد قابل توجهی کاهش مییابد و به زبان عامه خودش را به سمت پایین می اندازد.

برای راه حل هایی که ارائه میدهید، داشتن یک ساختار به محکم سازی تصمیم شما کمک میکند و  ایجاد و پرورش یک دید خوب نسبت به چالش های استارتاپ، شروع این ساختارسازی است.

در واقع با ترکیب کوچینگ استارتاپ و فرآیند منتورینگ میتوانید بدون نقص و درسرعت و زمان کافی به همان هدفی که در نظر دارید برسید اما چگونه؟!

کوچینگ چیست و کوچ چه کاری انجام می دهد؟
ادامه مطلب

در ابتدا با یک کوچ حرفه ای در ارتباط باشید و اگر حس میکنید پوزیشن های دیگری در مجموعه ی شما برای بازدهی بیشتر نیاز به کوچینگ دارند از این تصمیم غافل نشوید! زیرا  بخش هایی مثل طراحی محصول یا تحقیق و توسعه و … میتوانند با استفاده از کوچینگ استارتاپ به نتایج بهتری برسند.

با طی کردن این پروسه با استفاده از نظرات تخصصی یک منتور بار عمل و قضاوت به یک حرف ثابت! را از روی دوش خود بردارید و در نهایت با پرورش راه حل در ساختار تصمیم گیری خودتان، به یک مسیر خوب برای موفقیت برسید. تبریک میگم! شما اکنون برای این نبرد آماده شده ایدو شمشیر خود را بردارید و به جای جنگ با افکار خود، موقعیت ها را جلوی خودتان زمین گیر کنید…

نقش کوچینگ استارتاپ بر کسب و کارتان

یک استارتاپ زمانی به قله های موفقیت میرسد که قبل از آن برای تک تک مراحل و مسیرهای این صعود، برنامه ریزی کنند؛ در غیر اینصورت این شمایید که زمان و سرمایه ی خود را از دست داده اید!

درنتیجه  ی این بحث، لازم است که برای در مسیر درست قرار گرفتن یک لیدر را برای گروه خود انتخاب کنید، که کوچینگ استارتاپ در این زمینه به یاری شما می آید. اما کجا؟ برای دانستن موقعیت هایی که کوچینگ استارتاپ آن را تحت پوشش قرار میدهد، با ما همراه باشید.

1- سرمایه ی خود را از دست باد نجات دهید

در صعود به یک قله، همواره از لیدر خود میشنوید که ن پیوسته و برنامه ریزی شده نفس بکشید؛ در واقع در موقعیتی که در مثال ذکر شد، نفس های شما درست مثل سرمایه ای است که در کوچینگ استارتاپ جریان دارد.

کوچینگ استارتاپ با برنامه ریزی سرمایه های در گردش، سرمایه های ورودی و خروجی، یک الگوی هدفمند را برای شما به ارمغان میاورد که د رآن هیچ خبری از هدر رفتن پول نیست چراکه چاشنی مخصوص کوچینگ استارتاپ همان سوددهی با اصول است که طعم موفقیت را برای شما خوشمزه تر خواهد کرد!

2- با کوچینگ استارتاپ زمان های طلایی را در گاوصندوق بگذارید

همانطور که در قبل بحث شد، نقش اصلی کوچینگ استارتاپ برنامه ریزی است؛ استارتاپ ها به علت پا گذاشتن در عرصه ی جدید، بیشتر زمان و وقت خودشان را بر روی مواردی میگذارند که شاید در مرحله ی اول دارای اهمیت نباشد!

برای پیشرفت لازم است که با اولویت بندی کارها، زمان های باقی مانده را داخل گاوصندوق بگذارید و در آخر از آنها به عنوان یک برگ برنده کافی برای نشان دادن هویت برندتان استفاده کنید.

کوچینگ استارتاپ با نظم دادن به کارهای پیش رو شما را از کلافگی گم شدن در زمان نجات میدهد.

کوچینگ استارتاپ

3- باکوچینگ استارتاپ سرباز را به وزیر تبدیل کنید

یک استارتاپ با توجه به سطحی که در آن است دارای تعدادی عضو میباشد. همیشه شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند» را به یاد داشته باشید که در اثر تنبلی یک عضو به کل مجموعه ی شما آسیب وارد خواهد شد.

بسیاری از استارتاپ ها به علت حدی نگرفتن این مسئله، با شکست مواجه میشوند. کوچینگ استارتاپ با درنظر گرفتن توانایی های هر فرد، بهترین نقش ها را به آنها میدهد و با ذکر کردن اهمیت هر کدام از مهره های بازی، یک برنامه ریزی جامع برای ادامه ی مسیر خواهد ریخت.

4- برنامه های بلند مدت بریزید

اکثر استارتاپ ها سوددهی را به صورت لحظه ای میخواهند و برای رسیدن به پله های آخری که برای کسب و کار خود در سر دارند، تمام انرژی و توان خود را میگذارند. اما بدون توجه به یک برنامه ی بلند مدت، از خود و تلاش هایشان خسته میشوند و همین امر در شکست استارتاپ کافی است.

کوچینگ استارتاپ پس از روشن سازی واقعیت ها، یک برنامه ی بلند مدت را برای استارتاپ در سال های آینده ایجاد میکند که درگیر مسائلی بی اهمیت نشوند.

5- باکوچینگ استارتاپ راحت تر و دقیق تر استخدام کنید

یک شرکت موفق تنها از یک مدیرعامل همه کاره تشکیل نشده است! در بحث های قبل در مورد اهمیت اعضای یک استارتاپ مطالبی را عنوان کردیم؛ اما سوالی که پیش میاد نقطه ی شروع جذب اعضای جدید باید به چه شکل باشد؟ چه توانمندی هایی در آینده با اهداف استارتاپ همسوست؟ جواب همه ی این سوالات در دست کوچینگ استارتاپ است.

کوچینگ استارتاپ با شناسایی ضعف پایه های یک استارتاپ، بدون آنکه پیکره ی آن بریزد یک جایگزین مناسب پیدا خواهد کرد؛ در واقع نیروهای استخدامی جدید همان نقاط قوتی را دارند که در برنامه هایی که برای سوددهی در سالهای آتی ریخته شده است، بهترین عملکرد را نشان خواهند داد.

به نوعی کوچینگ استارتاپ به هر نحوی بر روی آینده ی استارتاپ شما سرمایه گذاری خواهد کرد.

کوچینگ استارتاپ

دغدغه های موجود در استارتاپ ها

استارتاپ ها از افرادی تشکیل شده اند. ممکن است این افراد وابسته به یک شرکت باشند و یا نه چند دوست باشند که هدف شان این است که یک مدل کسب  و کار را در سریع ترین و کمترین زمان ممکن شروع کنند.

علت این که استارتاپ ها باید هر چه سریع تر به نتیجه برسند، این است که دنیای پررقابتی شده است. و قبل از این که افراد دیگری به نتیجه برسند، شما باید به هدف تان برسید تا از گردونه رقابت حذف نشوید.

البته این رقابت هم تنها مسئله نیست. عوامل دیگری نیز وجود دارد. برای مثال شما با افرادی این ایده را شروع کرده اید، ممکن است صبر و حوصله آن ها برای ادامه دادن در حد شما نباشد. یا مسئله مهم مالی هم رو به اتمام باشد.

یک استارتاپ به دنبال این است که اهداف خود را توسعه دهد و بر اساس آن یک مدل کسب و کار مناسب با هدف خود پیدا کند. البته در این راه آزمون و خطاهای بسیاری وجود دارد. و همان طور که می دانید هر جا که آزمودن وجود دارد، به احتمال زیاد شکست خوردن نیز وجود دارد.

برنامه مدیریت ریسک در استارتاپ (چگونه ریسک را مدیریت کنیم؟)
ادامه مطلب

با این حال ممکن است به یک مدل برسند. در این جا باید دید این مدل قابلیت آن را دارد که یک روش پول ساز باشد و می توان به تولید انبوه رسید؟ آیا می شود در آینده به فکر پیشرفت این کسب و کار نیز بود؟ در این راه، دغدغه های زیادی وجود دارد.

اولین دغدغه هر استارتاپی این است که بتواند در این راه به یک هدفی برسند. و این هدف این است که مدل کسب و کاری که به دنبال آن هستند، شفاف باشد. منظور از شفاف بودن این است که نشان بدهد به دنبال چه هستید و چگونه قرار است به آن برسید؟

البته قبل از همه این ها باید ایده خودتان را با نیاز بازار منطبق کنید. برای این کار هم نیاز است که با مطالعه بازار، بازار و نیازهای آن را به خوبی بشناسید.  همچنین پس از تولید ایده خودتان نیاز است که این محصول را به بازار معرفی کنید. این خود یک دغدغه بزرگ است.

آخرین مورد شاید مهم ترین مورد نیز باشد. در اکثر مواقع بدون کمک این مورد استارتاپ ها به سختی می توانند راه خودشان را ادامه بدهند. و این مورد نیز جذب سرمایه گذار است.

همه این دغدغه ها را می توانید با کوچینگ استارتاپ ها تا حدودی برطرف کنید و در این مسیر موفق باشید. برای مثال در هنگام جذب سرمایه گذار به شما در مذاکره کردن با آن ها کمک شایانی می کنند.

مقایسه کوچینگ و مشاوره

خوب است که مشاوره و کوچینگ استارتاپ را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بهتر با کوچینگ استارتاپ آشنا بشوید. در مشاوره سعی می شود که یک فضای امن و آرامی برای شما ایجاد شود. این فضا به کمک رفتار و صحبت های مشاور ایجاد می شود.

بعد از این که این فضای امن برای شما ایجاد شد، مشاورز سعی می کند تا در مورد شما و وضعیتی که قرار دارید بدانید. با دانستن همه این موارد است که مشاور می تواند کمک کند تا مشکلات شما توسط خود شما حل بشود. و در این راه مشاور، حامی شما است.

در مقابل مشاوره، کوچینگ را داریم. در کوچینگ سعی می شود که به شما کمک کنند. این کمک در راستایی است که دانش شما ارتقا پیدا کند تا در کاری که مشغول هستید پیشرفت داشته باشید.

کوچ یا همان فردی که کوچینگ را انجام می دهد، هیچ وقت سعی نمی کند که راه اصلی را به شما نشان بدهد. راه های زیادی برای رسیدن به هدف و موفقیت برای شما وجود دارد. در این راه کوچ ها به شما کمک می کنند تا خودتان راه مورد نظر را انتخاب کنید. و همچنین کمک می کنند تا توشه این راه را نیز انتخاب کنید.

اگر بخواهیم شباهت های کوچینگ و مشاوره را بررسی کنیم، در هر دوی این روش ها مشاور یا کوچ سعی دارند که شما را به هدف یا همان موفقیت تان برسانند. فرقی نمی کند کوچینگ یا مشاوره در چه زمینه ای باشد. ممکن است کوچینگ استارتاپ باشد یا مشاوره خانواده باشد، در هر دوی این روش ها سعی می کنند که یک زندگی را بهتر کنند.

در هر دوی این روش ها باید بین شما و فرد مقابل یک حس اعتماد ایجاد شود تا بتوان از کمک های کوچینگ یا مشاوره استفاده کرد. در این راه کوچ یا مشاور از شما حمایت می کنند تا بتوانید با شرایط مختلف وفق پیدا کنید. و با توجه به انعطاف پذیری که دارید بتوانید در شرایط مختلف به مشکلات مختلف پاسخ بدهید.

در شباهت به این اشاره کرده ایم که هر دو این روش ها سعی می کنند که دیدگاه اشتباه شما را نسبت به مسائل مختلف تغییر بدهند. این گونه می توانید با داشتن باوری درست، بهترین تصمیم ها را بگیرید و در شرایط مختلف رو به جلو حرکت کنید. حال نوبت به بررسی تفاوت ها رسیده است.

در کوچینگ، مربی یا کوچ سعی می کند در رابطه با کار شما فعالیت کند. با کمک کوچ می توانید بر روی فعالیتی که باید انجام بدهدید تمرکز کنید. اما در مشاوره، مشاور بر روی درک و احساسات شما تمرکز می کند.

کوچ سعی می کند که اهداف خود را شناسایی کنید. بعد با روش هایی که دارد کمک می کند که به این اهداف برسید. برای مثال در کوچینگ استارتاپ ها سعی می شود که کسب و کارها را به اهداف شان نزدیک کنند.

کوچ برای این که شما را به این اهداف نزدیک کنند، فعالیت های مختلفی را انجام می دهد. برای مثال چالش های زیادی را برای شما ایجاد می کند تا شما در شرایط واقعی قرار بگیرید. در مشاوره، مشاور تمام تلاشش این است که مشکلات شما را شناسایی کند و آن ها را به کمک شما حل کند. البته این شناسایی مانند کوچینگ نیست که شما را به چالش بکشند. مشاور با شما همدلی می کند. و با درک مشکلات شما، شما را در روند حل کردن آن کمک می کند.

در کوچینگ سعی می کنند که به مهارت های شما توجه کنند. اما در مشاوره تلاش می کنند که با خود واقعی خود کنار بیایید. این گونه می توانید با تمرکز بیشتری در زندگی خود تصمیم گیری کنید.

سخن آخر

کوچینگ استارتاپ اگر همان فرشته ی سمت راست شانه ی کسب و کار شما نباشد، صد در صد هر روز به مرگ میگوید: «امروز نه!». همیشه به خاطر داشته باشید برای ساختن آینده، باید از قبل خودمان را برای آینده آماده کنیم.

موفقیت استارتاپ شما فقط و فقط در دستان کسی است که او را متولد کرده. کوچینگ استارتاپ با ساختن و هدایت شما به سمت تصمیم گیری های بهتر و همچنین رفع مشکلاتی مثل انتخاب و جذب نیرو و سرمایه گذار و … استارتاپ شما را هر روز به بلوغ نزدیک میکند.

اگر نگران هستید، از تصمیم گیری قطعی میترسید و دائم زیر فشارهای مختلفی هستید، یک کوچ حرفه ای میتواند به کمک شما بیاید. من مهدی مقسومی مربی توسعه، شتابدهی و پیشرفت مشاغل حقوقی در کنار شما هستم!

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی