داستان کسب و کار چیست و چه طور باید داستان تعریف کنیم؟

به طورکلی هر کاری که شما در تجارت خود انجام می دهید، روایتی پشت آن قرار گرفته است. داستان سرایی هم صرفا فرآیندی است که شما به کمک آن می توانید روایت پشت تجارت خود را بیرون آورده و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و تجربیات و باورهای خود را به آنان نشان دهید.

اینکه چگونه باید داستان کسب و کار خود را  تعریف کنیم و اینکه کلا داستان کسب و کار چیست اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند در جذب مشتریان تاثیرات بسیار زیادی بگذارد. داستان کسب و کار به شما کمک می کند تا مشتریان را به یک عده حامی وفادار و خاص تبدیل کنید. اگر می خواهید در این رابطه اطلاعات بیشتری به دست آورده و بفهمید چگونه باید داستانی برای کسب و کار خود تعریف نمایید، ادامه این مطلب از سایت مهدی مقسومی را از دست ندهید!

داستان کسب و کار چیست و چه طور باید داستان تعریف کنیم؟

داستان کسب و کار چیست؟

برای آنکه بفهمید چگونه می‌ توان داستان کسب و کار تعریف کرد، باید بدانید که به طور کلی به چه چیزی داستان کسب و کار می گویند. داستان کسب و کار یا همان داستان سرایی کسب و کار را می توان نوعی هنر به اشتراک گذاری تجربیات دانست. تجربیاتی که پشت برند شما، مشتریان، کارکنان و حتی حامیان شما است. داستان سرایی در مورد برند این امکان را برای شما فراهم می کند که روایتی جذاب بسازید و در سطح احساسی با مخاطبین خود ارتباط برقرار نمایید.

اما شاید سوالی که در این زمینه برای شما پیش بیاید که داستان سرایی در مورد کسب و کار چگونه می تواند برای رسیدن به اهداف تجاری مفید باشد؟ در پاسخ به این سوال می توان به مطالعاتی که توسط HBR انجام شده رجوع کرد. این مطالعات نشان می دهند هر نوع استراتژی که با عواطف و احساسات مشتریان در تعامل باشد می تواند تعداد مشتریان فعال را تا 15 درصد افزایش دهد.

ارتباط با مشتریان بدین طریق و تنها با کمک تعریف داستان برند می تواند مشتریان بالقوه را به مشتریان وفادار شما تبدیل کرده و برند شما را در دسته برندهای قابل اعتماد و جذاب و به یاد ماندنی برای مشتریان قرار دهد.

بزرگترین اشتباهات برندسازی کدام اشتباهات هستند؟
ادامه مطلب

با کسب اطلاعاتی در مورد اینکه داستان کسب و کار چیست متوجه می شوید که در دنیای مدرن امروزی که بشر در احاطه اطلاعات زیادی قرار دارد و یک داستان سرایی عالی می تواند به شما کمک کند که در این هیاهو به چشم مشتری آمده و نظر او را به خود جلب کنید.

چگونه می‌ توان داستان کسب و کار تعریف کرد؟

برای آنکه یک داستان سرایی عالی داشته باشید باید به اصل 5C پایبند باشید. این اصل می تواند به بازاریابی شما معنا ببخشد و مخاطبین شما را درگیر کند. در نهایت شما با تکیه بر این اصول می توانید حمایت و اعتماد مشتریان را به دست آورده و وفاداری آن ها را نسبت به خود تقویت کنید.

اما پنج اصل C به چه اصولی گفته می شوند، پنج اصل C شامل موارد زیر است:

چگونه می‌ توان داستان کسب و کار تعریف کرد؟

Circumstance

Circumstance یا شرایط به شما می گوید که زمینه داستان خود را در ابتدا مشخص نمایید. شما باید صحنه را تنظیم کرده و یک مقدمه خوب و عالی به مخاطبین خود ارائه دهید. شما باید مقدمه را به شکلی واضح و روش بیان کنید به طوریکه مخاطب متوجه شود چه چیزی در انتظار اوست و قرار است چه چیزهایی را بفهمد.

Curiosity

کنجکاوی یا همان Curiosity یکی از اصول بسیار مهم و حائز اهمیت برای جلب توجه مخاطبین است. شما بدین شکل می توانید توجه مخاطبین را به خود جلب کرده و آن ها را درگیر کنید. باید در حین داستان حس کنجکاوی مشتریان و علاقه آنان را برای کسب اطلاعات بیشتر برانگیخته کرده و آن ها را برای دستیابی به اطلاعات بیشتر تشنه نمایید.

Characters

شخصیت ها یا Characters ها از دیگر موارد حائز اهمیتی است که باید آن را در داستان سرایی رعایت کنید. برای این منظور می توانید داستان خود را به عناصر انسانی مرتبط آمیخته سازید. آن زمان که مخاطبین شما با شخصیت‌های واقعی آشنا می شوند برای ریشه یابی داستان مشتاق تر خواهند بود. آن‌ ها سعی می کنند راه حلی که شما در داستان خود بیان کرده اید را بیاموزند و همین موضوع می تواند به پیام شما اعتبار بیشتری ببخشد.

Conversations

Conversations ها یا مکالمات هم در 5 اصل C برای ایجاد یک داستان سرایی عالی قرار می گیرند. بدون شک ری اکت مشتریان به مکالمات بهتر از ری اکتی است که آنان در مواجه با لیست هایی از اعداد و ارقام از خود نشان می دهند. بهتر است شما با توجه به شخصیتی که برای تجارت خود درنظر گرفته اید با مخاطبین گفت و گو و مکالمه کنید.

رهبری کسب و کار چیست و چگونه رهبر کسب و کار خود باشیم ؟
ادامه مطلب

Conflict

Conflict یا تعارض هم نباید برای داستان سرایی نادیده گرفته شود. این مورد می تواند مشکلی باشد که شما به صورت شخصی با آن در ارتباط هستید یا هدفی که آرزوی رسیدن به آن را دارید.

به اشتراک گذاشتن داستان کسب و کارتان

حال که دریافتید داستان کسب و کار چیست و برای ایجاد یک داستان پربار باید از چه اصولی پیروی کنید، بهتر است بدانید که داستان کسب و کار شما باید به اشتراک گذاشته شود. اغلب مشتریان زمانی که به دنبال به دست آوردن اطلاعات بیشتری در رابطه با یک شرکت هستند به قسمت درباره ما رجوع می کنند.

با توجه به این مسئله شما باید سعی کنید در این قسمت چیزهایی پربار قرار دهید. چیزهایی که دوست دارید مخاطب در مورد شما بداند باید حتما در قسمت درباره ما وجود داشته باشد. برای این منظور شما می توانید در مورد چگونگی تاسیس برند خود یا چیزهایی از این قبیل صحبت کنید.

به طور کلی اگر می خواهید صفحه درباره ما، به خوبی توجه مخاطب را جلب نماید باید اطلاعات زیر را در آن بگنجانید:

-در مورد اینکه چگونه کار خود را آغاز کرده اید، داستان سرایی کنید

-ماموریت یا هدف شرکت و برند شما چیست و چگونه قصد دارید به این هدف برسید

-تیم کاری شما متشکل از چه کسانی است و به طور کلی آن ها مشغول انجام چه کارهایی هستند.

اگر بتوانید داستانی در رابطه با اینکه چگونه و چرا دست به راه اندازی برند خود زده اید بیان کنید، می توانید مطمئن باشید که قسمت درباره ما توجه مخاطبین را جلب خواهد کرد. در کل استفاده از داستان سرایی باعث می شود که شما مفهومی انسانی به برند خود ببخشید.

این موضوع را نباید هیچگاه فراموش کنید که منحصر به فرد بودن در کنار تلاش برای حرفه ای و قابل اعتماد بودن به دست می آید. کپی رایتینگ بسیار خسته کننده بوده و می تواند ارتباط با برند شما را دشوار کند؛ از همین رو بهتر است برای اشتراک گذاری داستان خود هم معتبر باشید و هم اینکه از لحن مختص به برند خود استفاده نمایید. شما می توانید با به اشتراک گذاری فرآیندهایی که پشت فرآیند تولید و زنجیره تامین شما وجود دارد این حس منحصر به فرد بودن را به مخاطبین خود القاء کرده و روند ارائه خدمات خود را به صورت شفاف برای مشتریان به نمایش بگذارید.

استفاده از سفیر برند: راهی برای جذب توجه مخاطبان در کسب و کارها
ادامه مطلب

به اشتراک گذاشتن داستان کسب و کارتان

جمع بندی

در این مطلب سعی داشتیم به شما بگوییم که داستان کسب و کار چیست. همانطور که دریافتید داستان سرایی یکی از مهم ترین اقداماتی است که شما می توانید در رابطه با جذب مشتریان و تبدیل آن ها به مشتریان وفادار انجام دهید.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی