منظور از اعتماد در محل کار چیست و چرا اهمیت دارد؟

یکی از مسائلی که در محیط کاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به میزان اعتماد کارکنان به یکدیگر می توان اشاره کرد. اعتماد در محل کار سبب می شود تا افراد بتوانند بهترین عملکرد را ارائه دهند و در نهایت نتیجه ای درخشان را کسب نمایند. در واقع بدون بررسی رفتار و عمل دیگران نمی توان گفت که آیا قابل اعتماد هستند یا خیر. این عملکرد و چگونگی رفتار اشخاص است که اعتماد را به وجود می آورد.

در این مطلب از سایت مهدی مقسومی به بررسی موضوع اعتماد در محل کاری می پردازیم و دلایل اهمیت آن را بیان می کنیم.

منظور از اعتماد در محل کار چیست و چرا اهمیت دارد؟

اعتماد در محل کار به چه معناست؟

اعتماد در محل کار به این معنی است که بدون ترس از قضاوت همکاران بتوانید نظر خود را بیان کنید. یک فرد باید بتواند نقاط ضعف با ترید در مورد توانایی ها و مهارت های خود را بدون نگرانی بابت نظرات دیگر کارکنان در میان بگذارد. البته این به آن معنا نیست که مشکلات زندگی خود را بیان کنید و انتظار داشته باشید که دیگران شما را درک کنند.

در معنای دیگر اعتماد یعنی هر یک از کارکنان نظرات و ایده های خود را بیان کنند و بر سر آن ها بحث و گفتگو نمایند، بدون این که اختلاف نظرها در روابط بین فردی آن ها موثر باشد. اعتماد در محل کار یعنی اگر همکاران شما را برای انجام کاری تحت فشار قرار دادند، علت آن رسیدن به یک هدف نهایی و پیش برد درست اهداف کلی شرکت است و مشکلی با شما ندارند. به طور کلی  برای تعامل بیشتر، بهره وری بالاتر، بهبود عملکرد و… اعتماد یک عامل اصلی و مهم است.

(پیشنهاد مطالعه: آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار! )

اهمیت اعتماد در محیط شغلی

ممکن است برخی از شما تاکنون در یک محیط کاری مشغول انجام فعالیتی بوده اید که در آن جا همکارانی غیر قابل اعتماد، بی تفاوت و بی نظم داشته اید. در این صورت حتما می دانید که کار و تلاش و رسیدن به موفقیت در چنین محیط کاری چقدر سخت است. فضای کاری منفی محیطی نامطلوب و پر استرس را به وجود می آورد. در این شرایط کارکنان استعداد، خلاقیت، انرژی و اشتیاق کم تری را برای انجام وظایف خود به کار می گیرند.

منتور و منتورینگ (‌استخدام منتور برای ارتقای شغلی و بهبود زندگی )
ادامه مطلب

در این سازمان ها و شرکت ها بهره وری، نوآوری و مزایای رقابتی کم تری دیده می شود؛ بنابراین اعتماد در محل کار اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این موارد علل دیگری نیز وجود دارد که می تواند اهمیت اعتماد در محیط شغلی را برای شما روشن سازد. در زیر چند مورد از این دلایل را بیان می کنیم.

افزایش کار تیمی و همکاری ها

اعتماد در محل کار تاثیر زیادی بر نحوه همکاری کارکنان در یک پروژه دارد. این اعتماد می تواند موجب ارائه بهترین کارهای تیمی باشد. علاوه بر این برخی از کارمندان می توانند کار خود را در خانه انجام دهند. به طور کلی کارفرمایان متوجه شده اند که ایجاد اعتماد چقدر مهم است. در واقع اولین قدم برای ایجاد محیط کاری قابل اعتماد و مشارکتی، ایجاد ارتباط صادقانه در محل کار است.

(پیشنهاد مطالعه: مشاوره حقوقی استارتاپ ها (startups)- خدمات حقوقی مهدی مقسومی )

افزایش کار تیمی و همکاری ها

دستیابی به هدف نهایی

هنگامی که کارمندان به کارفرمایان خود اعتماد دارند، برای دستیابی به اهداف نهایی به خوبی با یکدیگر همکاری می کنند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند. با این حال رسیدن به یک همسویی سازمانی به خصوص در سازمان های بزرگ کار راحتی نخواهد بود و برای این که همه برای دستیابی به هدف مشترک تلاش کنند، سازمان باید ایده مناسبی داشته باشد. یک شرکت یا سازمان  باید بتواند ایده ها و چشم انداز خود را برای کارکنان شفاف سازی کند.

(پیشنهاد مطالعه: کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت )

کاهش استرس و فرسودگی شغلی

طبق تحقیقات انجام شده کارکنانی که به کارفرمایان خود اعتماد دارند، 74 درصد استرس کم تر و 40 درصد فرسودگی شغلی کم تری را تجربه می کنند. از آن جایی که استرس و فرسودگی شغلی تاثیرات منفی زیادی بر انگیزه و بهره وری کارکنان دارد، کارفرمایان در تلاش هستند تا راه هایی برای از بین بردن آن ها در محیط کار بیابند. یکی از راه هایی که می تواند در چنین مواقعی کمک کننده باشد، ایجاد اعتماد در محل کار است.

در واقع ایجاد ارتباط و فراهم کردن شرایط مناسب برای بالا بردن سطح اعتماد موجب می شود تا استرس از کارکنان دور شود. کارفرمایان باید مرتبا با نیروی کار خود ارتباط برقرار کنند تا سطح استرس را در سازمان کاهش دهند.

اصول اخلاقی در کوچینگ چه مواردی هستند؟
ادامه مطلب

(پیشنهاد مطالعه: کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان)

افزایش وفاداری و حفظ کارکنان

یکی دیگر از راه های اعتماد در محل کار افزلیش وفاداری و حفظ کارکنان می باشد. زمانی که کارکنان در یک محیط کاری احساس خستگی کنند، ترجیح می دهند تا محل کارشان را عوض کنند. زمانی که میزان اعتماد در یک محیط شغلی پایین باشد، کارمندان دچار استرس و خستگی های پی در پی خواهند شد و همین امر سبب می شود که برای جابه جایی یا انصراف از آن شغل تصمیم بگیرند. حتی اگر برخی از کارمندان در چنین شرایطی بخواهند به شغل خود ادامه دهند، میزان مرخصی و کم کاری آن ها بیشتر خواهد شد.

بنابراین با توجه به این موضوع محل کار باید به گونه ای باشد که کارمندان بتوانند درباره مشکلات خود صحبت کنند و کارفرما برای رفع مسائل پیش آمده با آن ها همکاری کند.

غلبه بر مقاومت در برابر تغییرات

گاهی نیاز است تا در یک سازمان تغییراتی ایجاد شود تا بهره وری آن افزایش پیدا کند. در چنین مواقعی معمولا پذیرفتن تغییر شرایط برای کارکنان دشوار است. اما اگر کارمندان یک سازمان به کارفرمایان خود اعتماد داشته باشند، می توانند به راحتی چنین تغییراتی را بپذیرند. هنگامی که ارتباطات موثر باشد، اعتماد در محل کار افزایش می یابد و مردم را نسبت به تصمیمات و ابتکارات جدید سازمان مطمئن تر می کند.

(پیشنهاد مطالعه: مشاور برندینگ ( مشاور برند سازی ) – مشاور نام تجاری )

بهبود نوآوری و خلاقیت

زمانی که کارمندان یک سازمان آزادی بیان دارند و می توانند به راحتی ایده های خود را با کارفرما در میان بگذارند، خلاقیت بیشتری به خرج می دهند. با داشتن اعتماد به کارفرما کارکنان ایده های نوآورانه و راه حل های جدید خود را برای پیشرفت بیشتر به سرعت ارائه می کنند. علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد که وقتی اعتماد بیشتری در محل کار وجود دارد، احتمال ارائه ایده ها و راه حل های بیشتر توسط کارکنان بالاتر است.

بهبود نوآوری و خلاقیت

جمع بندی در مورد اعتماد در محل کار

وجود اعتماد در بین کارکنان یک سازمان موجب می شود که همگی با رضایت کامل برای دستیابی به هدفی مشترک تلاش کنند و با خیال راحت به بیان نظرات خود بپردازند. اعتماد در محل کار می تواند موجب پیشرفت و توسعه کاری شود؛ به همین خاطر اهمیت زیادی دارد. ما در این مطلب سعی کردیم دلایل اهمیت اعتماد در محل کار را بررسی کنیم و شما را با این مفهوم آشنا کنیم.

ساختار سازمانی چیست و این ساختار چگونه ساخته می شود؟
ادامه مطلب

منبع 1      منبع 2

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی