آموزش حقوق کسب و کار

آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار!

آموزش حقوق کسب و کار  یکی از الزامات راه اندازی یک کسب و کار جدید است. درواقع حقوق کسب و کار مثل زنجیره رفتارهای انسان ها در یک جامعه است که مرزهایی را برای فعالیت انواع کسب و کارها تعیین میکند که تخطی یا عدم آگاهی نسبت به هرکدام از آنها میتواند تجارتتان را به سمت نابودی بکشاند!

در واقع با آموزش حقوق کسب و کار، به کسب و کارتان که به عنوان یک عضوی از خانواده ی شرکت های خصوصی تجاری است، روحی را میدهید که بدون ترس از مسئولان ناظر به ادامه ی تنفس خود در بازار ادامه دهد و در راستای قوانین حقوقی به بزرگسالی و بلوغ برسد.

با تغییر هر روزه ی نیازها در جامعه ای که در آن زندگی میکنیم، کسب و کارهای جدیدی مثل استارتاپ ها به وجود می آیند که در دنباله ی خود قوانین جدیدی را به یدک میکشند که برای ورود به این حوزه باید هرچه بهتر از آنها آگاهی داشته باشیم.

اگر برای رشد کسب و کارتان اهمیت قائلید پس میبایست قبل از هرچیز برای نگهداری از آن، جای گرم و آرامی را در نظر بگیرید. آموزش حقوق کسب و کار میتواند تجارت شما را در یک بستر حقوقی و قانونی به سمت جلو هدایت کند.

برای آشنایی با آموزش حقوق کسب و کار در سایت مهدی مقسومی همراه ما باشید!

حقوق کسب و کار چیست؟

حقوق کسب و کار (حقوق تجاری – حقوق بازرگانی) به مجموعه ای از قوانین و مقررات حقوقی میگویند که بر تعاملات تجاری کسب و کار شما حاکم است؛ در واقع شما به عنوان یک مدیرعامل میبایست برای دور ماندن از مشکلات حقوقی، تجاری و مالی، با حقوق کسب و کار آشنایی کافی را داشته باشید.

شاید با خود بگویید که کسب و کار نوپای من هنوز به مرحله ای از تکامل و بلوغ نرسیده است و حقوق کسب و کار تنها دامن گیر شرکت های تجاری بزرگ است! اما بهتر است بگوییم که اشتباه بزرگتان عدم آینده نگری  است.

اکثر افرادی که صاحب یک کسب و کار نوپا هستند با اهمیت ندادن به یک آموزش حقوق کسب و کار اصولی، با دست کم گرفتن قوانین حول ثبت شرکت یا قراردادها، در ادامه با شکست هایی مواجه میشوند که بازگشت و ترمیم آنها برایشان غیرممکن است و حتی ممکن است که تا مرز نابودی کسب و کارشان هم برسند.

آموزش حقوق کسب و کار

اهمیت آموزش حقوق کسب و کار برای کارآفرینان چیست؟

کارآفرینان (به خصوص صاحبان کسب و کارهای نوپا) در یک محیط بسیار رقابتی فعالیت میکنند که با عدم توجه آنها به حقوق کسب و کار، به عواقب شدیدی مانند جریمه، دادخواهی و یا حتی تعطیلی کسب و کار دچار میشوند.

علاوه بر این قوانین تجاری چارچوبی را برای حل اختلاف، حمایت از مالکیت فکری و تضمین رقابت عادلانه فراهم میکند که با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید با برنامه ریزی قبلی به شناسایی مشکلات احتمالی ای که ممکن است طبق هر قدم شما در آینده ایجاد شود را، شناسایی کنید و با احتیاط های لازم از منافع کسب و کارتان دفاع کنید.

همچنین آموزش حقوق کسب و کار به شما این اجازه را میدهد که در مورد ثبت و مذاکره ی قراردادها و ادغام کسب و کارها با یکدیگر به صورت مؤثر عمل کنید. قوانین حاکم بر این معاملات شامل مستندات پیچیده ی حقوقی است که عدم درک آنها میتواند منجر به اختلافات حقوقی شود.

نکات آموزش حقوق کسب و کار چیست؟

در زیر 5 مورد از مهم ترین قراردادهایی که هر استارتاپ در شروع فعالیت خود باید به آن توجه بکند را مورد بررسی قرار میدهیم.

1- قرارداد هم بنیان گذاران، دوست در پوست شیر!

در راه اندازی کسب و کارتان، قرار داد هم بنیان گذاران جزو اولین قراردادهایی است که باید به آن دقت بکنید. هیچ کسب و کاری در ابتدای امر نمیتواند به تنهایی از پس تمام چالش ها به تنهایی پیروز بیرون بیاید؛ در نتیجه هر شرکت تجاری به تعدادی شریک نیاز خواهد داشت.

افزایش سرمایه استارتاپ در چند مرحله و چگونه انجام می شود؟
ادامه مطلب

درنظر داشته باشید که تمامی مسائل کسب و کار شما همیشه در چارچوب اعتماد جلو نخواهد رفت و شما میبایست برای آینده ی شرکتتان به خود متکی باشید که این امر نیاز به یک آموزش حقوق کسب و کار مناسب دارد.

در قرارداد هم بنیان گذاران ضمن بررسی زمینه ی همکاری مسائلی مثل وظایف هر دو طرف، میزان مشارکت، سرمایه ی اولیه، مسائل مدیریتی، چگونگی عزل اعضای نامبرده و انحلال شرکت بررسی میشود.

آموزش حقوق کسب و کار

2- قرارداد محرمانگی عضو مهم آموزش حقوق کسب و کار

چه یک کسب و کار نوپا داشته باشید چه یک تجارت به بلوغ رسیده، محصولات یا خدمات شما از یک خط فکری خاص به وجود آمده اند به عبارتی طرح اولیه محصولات شما با توسعه و صرف هزینه های مالی و زمانی به این نقطه ای که هست رسیده است.

شما به عنوان صاحب یک مجموعه با قطعیت بالایی برای ثبت ایده یا اختراع خود در داخل ایران اقدام کرده اید اما مهم ترین نکته برای جلوگیری از سرقت اطلاعات، ایجاد مرزهای افشای اطلاعات برای تمام کارکنان مجموعه است.

با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید قرارداد محرمانگی که در حقوق کسب و کار دارای ارزش بسیار بالایی را میباشد به طور کامل فرا بگیرید؛ به عبارتی برای جلوگیری از سقوط کسب و کارتان توسط سایر رقبا، باید نکاتی را در مورد اطلاعات محرمانه کسب و کارتان، شرط عدم رقابت و شرایط و پیشامدهای افشای آن ذکر کنید که از عدم وجود یک نمونه ی دیگر از محصول شما با برند دیگر مطمئن شوید.

3- قرارداد سرمایه گذاری پنجره ای به سمت تنفس کسب و کارتان!

پشت در کسب و کار  هرکس روزهای سخت اقتصادی ای بوده و نشسته است؛ اما در شرایط رکود یاد شده تنها روش تزریق سرمایه، جذب سرمایه گذاران است؛ اما همه چیز به این سادگی نیست!

در واقع شما در پیچیدگی های حقوق کسب و کار غوط ور شده اید که برای نجات پیدا کردن از آن به  یک طناب از جنس خود مشکلات نیاز دارید! آموزش حقوق کسب و کار.

در قراردادهای سرمایه گذاری با استفاده از اصول آموزش حقوق کسب و کار میتوانید مهر محکمی بر روی ادامه ی زندگی کسب و کارتان با تامین منابع مالی بزنید؛ اما برای انتخاب سرمایه گذار و شرایط قرارداد باید از حقوق و عایدی دو طرف قرارداد، محرمانگی اطلاعات، انتقال سهام به وی و … اطلاعات کاملی داشته باشید.

آموزش حقوق کسب و کار

4- اولین آموزش حقوق کسب و کار در قرارداد ارائه و دریافت خدمات

اگر در اوایل شرکت دانش بنیان خود هستید حتما از این قضیه مطلع هستید که تمام منابع لازم جهت تولید خدمات خود را ندارید؛ به عنوان مثال یک شرکت در حوزه ی خدمات دیجیتال را تصور کنید که در ابتدای امر و به علت کمبود تقاضای مشتریان نمیتواند برای هر رفع نیاز خود یک نیروی جدید را استخدام کند! راه حل چیست؟

در این زمینه با استفاده از یک چارچوب مشخص در حوزه ی آموزش حقوق کسب و کار، میتوانید با عقد یک قرارداد برحسب خدمات یا منابع دریافتی، وظایف طرفین قرارداد و میزان حق الزحمه را در چرخه ی حقوق کسب و کار مشخص کنید.

آموزش حقوق کسب و کار

5- ذخیره ی طلای اموال فکری با گاوصندوق آموزش حقوق کسب و کار

اگر صاحب استارتاپ ها یا کسب و کار های نوپا باشید حتما از بارش فکری خبر دارید؛ در این مرحله برای حل یک معضل مجموعه، اعضای آن ایده های خود را در مورد آن با یکدیگر به اشتراک میگذارند.

در واقع در این فرآیند شما بخشی از اموال فکری خودتان را که جایش در گاوصندوق ذهنتان امن بود بر روی میزی میگذارید که احتمال سرقت آن وجود دارد! راه حل چیست؟

مالکیت فکری استارتاپ ها چگونه تعیین و مشخص می شود؟
ادامه مطلب

همانطور که در جامعه قوانین از بسیاری از ناهنجاری ها جلوگیری میکند در قوانین یک شرکت، حقوق کسب و کار حرف اول و آخر را خواهد زد. در واقع با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید مرزهایی را برای دارایی خود و دیگران مشخص کنید که در واقع در ازای هر ایده ی کاربردی و حساب شده که در آینده ی توسعه استارتاپ نقش دارد، سهام یا درصد شراکتی مبتنی بر ارزش آن ایده دریافت یا اهدا کنید.

بررسی اصلی ترین مشکل در حقوق کسب و کار

حقوق کسب و کار موضوع مهمی است که اگر یک کسب و کار نوپا و تازه کار داشته باشید و یا کسب و کاری قدیمی، همیشه قرار است با این موارد روبرو بشوید. همان طور که می دانید با وجود پیشرفت های موجود در بازار و تغییرات زیادی که به وجود آمده است، کسب و کارهای زیادی در قالب استارتاپ ها به وجود آمده اند که همگی دست به دست هم داده است تا قوانین مختلف و جدیدی وضع شود. برای این که در این بازار و رقابت باقی بمانید نیاز است که به فکر یادگیری و استفاده از آموزش حقوق کسب و کار باشید.

آگاهی و شناختی که شما از آموزش حقوق کسب و کار به دست می آورید، به شما کمک می کند تا بتوانید قوانینی که در رابطه با کسب و کار خودتان باید به آن توجه کنید را جدی بگیرید و از آن قوانین تبعیت کنید.

حقوق کسب و کار همان طور که از اسم آن پیدا است مرتبط با تجارت و بازرگانی است. این قوانین بر فعالیت های شما به عنوان یک کسب و کار نظارت دارد. رعایت و جدی گرفتن این مقررات به شما کم می کند تا از گرفتار شدن به مشکلات حقوقی و مالی جلوگیری کنید.

متاسفانه اکثر افرادی که یک استارتاپ را شروع می کنند، فقط و فقط به موضوعات مرتبط با حوزه کاری خودشان توجه می کنند. و یادشان می رود که باید به قوانین مرتبط با کسب و کارها نیز توجه کنند. همین عدم اطلاع داشتن باعث می شود که در ادامه راه خودشان با مشکلات مختلف حقوقی روبرو بشوند.

خیلی از کسب و کارها با ایده های خوبی شروع کرده اند؛ اما فقط به خاطر همین مشکلات حقوقی کسب و کارها از پیشرفت باز مانده اند. پس می توان گفت عامل اصلی  این که کسب و کارها شکست می خورند، این است که با توجه به ناآگاهی که دارند، مشکلات حقوقی را جدی نمی گیرند. پس برای این که گرفتار این مشکلات نشوید، نیاز است که به سراغ آموزش حقوق کسب و کار بروید.

چرا کسب و کارهای زیادی منحل می شوند؟

خوشبختانه دید مردم نسبت به راه اندازی کسب و کار خودشان تغییر کرده است. و تعداد زیادی کسب و کار در حوزه های متنوع و مختلفی راه اندازی شده اند. شاید ثبت هر کدام از این کسب و کارها در سال های گذشته بسیار سخت و طاقت فرسا بوده باشد. اما طی سال های گذشته خوشبختانه، با تدابیری که اندیشیده شد این فرآیند آسان تر شد.

شما می توانید با طی کردن فرآیند بسیار ساده ای نسبت به گذشته خیلی آسان تر و کوتاه تر بتوانید کسب و کار خود را ثبت کنید. با این حال اکثر این کسب و کارها حتی با این فرآیندهای ساده ای که تعبیه شده است، پس از مدتی منحل می شوند. در ادامه به برخی از دلایل انحلال کسب و کارها اشاره خواهیم کرد.

متاسفانه ایده های نو و جدیدی تنها به علت نداشتن اطلاعات حقوقی در همان فرآیندهای قرارداد یا مشارکت به مشکلی بر می خورند و در همان ابتدا شکست می خورند. پس با این که ثبت این کسب و کارها راحت شده است؛ اما به علت بی توجهی نسبت به آموزش حقوقی کسب و کارها است که شروع نکرده عمر کسب و کارشان به پایان می رسد.

روش های ارزش گذاری استارتاپ کدام است و چگونه انجام می شود؟
ادامه مطلب

شما در هنگام راه اندازی کسب و کار باید در رابطه با سر منشا اصلی ایده کسب و کار خودتان بدانید. ممکن است ایده شما نو و مستقل باشد. یا ممکن است خلاف آن باشد؛ یعنی ایده ای غیر مستقل یا ثالث باشد.

اگر ایده توسط خود شما ایجاد شده باشد، این ایده مستقل است. اگر ایده برای شما نباشد، ایده غیرمستقل است. در این نوع ایده ها فرد دیگری به جز شما ایده می دهد. این ایده ها می توانند توسط دیگران سرمایه گذاری بشود.

با کمک آموزش حقوقی کسب و کارها می دانید که ایده های مستقلی که از خودتان است، مشکلات حقوقی کمتری نسبت به ایده های غیر مستقل برای کسب و کارها ایجاد می کند. به همین علت به هنگام سرمایه گذاری در این نوع از کسب و کارها باید به این که این ایده از کجا آمده است، توجه کنید.

مورد بعدی که نشان دهنده نیاز به آموزش حقوق کسب و کارها است، توجه نکردن به میزان هزینه ها است. شاید یک کسب  و کار راه اندازی بشود و این دید را داشته باشد که امیدوار باشند به سود دهی خواهند رسید. با امیدواری و بدون برآورد هزینه ها نمی توان انتظار داشت که کسب و کار به منحل نشود.

شما باید در همان ابتدا به میزان هزینه ای که می کنید و در آمدی که از این هزینه ها قرار است به دست آورید توجه کنید. و برآورد کنید که آیا تمامی این تلاش ها آیا به سود دهی خوبی می رسد یا خیر؟ اگر شما این برآورد را نداشته باشید به احتمال زیاد افراد زیادی به سراغ حمایت از کسب و کار شما نمی آیند. البته به جز مشکلات عدم حمایت سرمایه گذار ها، باید توجه کنید که مشکلات مالیاتی و حقوقی بسیاری به خاطر همین عدم توجه به درآمد حاصله پیش می آید.

مورد بعدی که شاید ساده به نظر برسد، موضوع فعالیت کاری کسب و کار شما است. اگر به سراغ آموزش حقوقی کسب و کارها بروید، می دانید که باید بدانید که کسب و کار شما در چه حوزه ای فعالیت می کنند.

اگر موضوع کاری شما در اساسنامه کسب و کار شما به درستی ثبت نشود، نمی توانید فعالیت خود را به درستی انجام بدهید. به همین علت حتما در هنگام ثبت موضوع کاری خودتان در اساس نامه شرکت به این مورد توجه کنید. این گونه می توانید در همین حوزه کاری خودتان کسب و کار خودتان را انجام بدهید.

حرف آخر

آموزش حقوق کسب و کار میتواند روند استارتاپ یا شرکت تجاری شما را در جاده های حقوق کسب و کار به راحتی هدایت کند؛ در واقع شاید این امر حتی به اندازه ی ایده ی خام شما هم ارزش باشد زیراکه قدرت موفقیت و یا شکست کسب و کارتان تنها و فقط در دست آموزش حقوق کسب و کار اصولی است.

با مشاوره یا آموزش حقوق کسب و کار زیر نظر یک پژوهشگر حقوق نوآوری (ثبت شرکت ها، علائم تجاری و اختراعات) که در زمینه ی حقوق – برند سازی – کوچینگ استارتاپ – منتورینگ – مشاوره شغلی فعالیت داد میتوانید به راحتی فرمان استارتاپ خودتان را در جاده ی خاکی حقوق کسب و کار و قراردادها به دست آموزش حقوق کسب و کار دهید.

مهدی مقسومی معلم، متعلم و مروج علم حقوق همان طناب نجات شما از دریای حقوق کسب و کار است؛ برای مشاوره یا رزرو وقت با شماره ی «26722967-021» در تماس باشید!

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی