کوچینگ حقوقی

کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان (مشاوره تخصصی)

کوچینگ حقوقی، ریل قطار کسب و کارتان؛ قبل از شروع هرچیزی خیال سرگردان من را از سمت خودتان قضاوت کنید. آماده اید؟ تا حالا برایتان پیش آمده است که در محیط کار یا حتی زندگی روزمره به مشکل بزرگی بر بخورید و سیل خانه خراب کنی از فکرها، هر دقیقه شما را از جایی که هستید جدا کند؟

این همان بحثی است که ژوزف مورفی ، نویسنده و روانشناس آمریکایی، در جمله ی «محیط شما و وضعیت اقتصادی تان انعکاس کاملی از طرز فکر شماست» درباره ی آن حرف میزند؛ شما خود را میشناسید اما نه کامل، کارتان را میشناسید اما قدم محکمی که باید در برابر حرکت مهره های حریف بردارید را نه! در نتیجه یک فکر آشفته، نتیجه ی آشفته ای به شما میدهد. پس راه حل چیست؟

راه حل به انتخاب شما بستگی دارد!راه حل عمومی یا راه حلی که برای خود خودتان باشد و شخصی سازی شده؟ آفرین! صد در صد بهترین راه، راه حلی است که خودتان به آن رسیده اید…

اما آخرین سوالتان باید این باشد که مشکل من دقیقا همین است؟ برای قدم برداشتن تردید دارم!

تردید شما نشانه ی هوش شماست! اما هوش + شناخت به قدرت میرسد! برای شناخت بهتر خودتان به یک کوچ یا مربی نیاز دارید و برای مسائل ظریف تر و مهمتر زندگی و کسب و کارتان به یک کوچینگ حقوقی! خودت را برای همیشه بشناس و ثابت قدم تصمیم بگیر…

قوانین و مسائل حقوقی چه وکیل باشید و چه یک شهروند عادی مثل یک تونل پیچ در پیچ تاریک است. نور چراغ قوه ات را از من یعنی مهدی مقسومی قرض بگیر. با من همراه باشید!

کوچینگ حقوقی

کوچینگ حقوقی به چه معناست؟

حتی اگر جزو طرفداران پر و پا قرص فوتبال نباشید، برای یکبار هم که شده کلمه ی کوچ یا مربی را شنیده اید؛ به دید همه ی ما، مربی در کنار زمین بازی شاگردانش را میبیند و در نهایت شاید با چند کلمه آنها را تشویق یا هدایت کند! اما کار اصلی یک مربی در بین بازی نیست! مهم ترین نقش او نشان دادن شکل واقعی هرکس به خودش است…

تفاوت یک لیوان و تنگ در چیست؟ هر دو میتوانند آب را نگه دارند اما کاربری آنها فرق میکند؛ یکی برای نوشیدن آب است و دیگری برای زنده نگه داشتن یک موجود زنده!

یک کوچ تلاش میکند ذهن شما را داخل تنگ بدنتان زنده کند و به زنده نگه داشتن آن ادامه دهد! حتی باید بگویم که گاهی ذهن و بدن شما را با مواد مغذی مناسب تغذیه میکند و بعد از مدتی با هر مشکلی جدیدی مثل کثیفی تنگ افکارتان! آب آنرا عوض میکند و در هر مرحله شما را به خودتان نزدیک تر میکند. جذاب است نه؟ چه وکیل هستید و چه یک شهروند عادی، هر مشکلی متخصص خودش را صدا میزند و مشکلات حقوقی یک کوچینگ حقوقی را!

کوچینگ حقوقی یک فرآیند است که در آن یک وکیل ابتدا نیازهای شما را میشناسد سپس با داشتن اطلاعات کاملی از شدت زخم زندگیتان که به مشکل خورده است ، شما را برای روبرو شدن با آن طبق قوانین حقوقی و قضایی آماده میکند.

و حالا نقش شما در این مشاوره چیست؟ شما در انتها مثل یک دونده ی دومیدانی، مسیر پیش رویتان را میدانید – به صدای شلیک مشکلات در این روند عادت میکنید – بدون تردید بعد از صدای شلیک با شناخت کامل راه حل و استراتژی را پیاده میکنید – نفستان را در طول مسیر کنترل میکنید!

کوچینگ حقوقی

تفاوت وکالت با کوچینگ حقوقی؟!

وکالت و کوچینگ حقوقی هر دو میوه ای از یک دانه ی هم اسم هستند؛ مثل سیب سبز و سیب قرمز! هر کدام میتوانند سطح مختلفی از مزه و عطر را به شما هدیه دهند! اما زمانی که پای موقعیت و سفره ی هفت سین بیاید انتخاب کدام است؟ آفرین! سیب قرمز…

برای یک شرکت و سازمان حقوقی یا یک شخص حقیقی دو نکته بسیار مهم است: 1- تخصص 2- هزینه ی نهایی

هر دو مورد در مسائل حقوقی، دانش یکسانی دارند اما تنها تفاوتی که در آنها وجود دارد نگاه ساختاری تر و بنیادی تر کوچ نسبت به وکیل است او مرحله به مرحله شما را برای حل مشکلاتتان آماده میکند اما یک وکیل تنها مشکلات شما را حل مکیند ! باید از خودتان بپرسید حل مشکل را ریشه ای میخواهید یا فقط گذرا؟!

هزینه ی نهایی فرآیند کوچینگ به صورت مشاوره ای حساب میشود. به ازای هر جلسه از مشاوره و راهنمایی، کوچ مقداری هزینه از پیش تعیین شده دریافت میکند که به نسبت حقوق یک وکیل بسیار پایین تر است! اما دقت کنید که یک کوچ به طور کامل به پرونده های سازمان شما چه در دادگاه و چه مکان های دیگر رسیدگی نمیکند. کوچینگ حقوقی مقرون به صرفه یا وکالت؟ انتخابش با تو…

معرفی انواع کوچینگ (معرفی انواع کوچینگ و کاربرد هرکدام)
ادامه مطلب

اشتباهات رایج در مورد کوچینگ حقوقی

کوچینگ حقوقی مفهوم نسبتا جدیدی در زمینه حقوق است و به همین علت برداشت های اشتباهی در مورد آن وجود دارد. یک تصور نادرست این است که کوچینگ حقوقی صرفا برای افرادی مناسب است که توان ارائه ی خدمات حقوقی همانطور که در گذشته وجود داشت را ندارند! در حالیکه کوچینگ حقوقی گزینه ای مناسب تر را برای مشتریان فراهم می آورد.

مزایای کوچینگ حقوقی به مراتب فراتر از هزینه ای است که میپردازید؛ کوچینگ حقوقی همواره در دایره ی مسئولیت هایی مثل همکاری، آموزش و توانمندسازی میچرخد. این فرآیند مشتریان را برای بدست آوردن مهارت های لازم برای مشکلات حقوقی به نحوی آماده میکند که با استفاده از تصمیم گیری های عاقلانه، به امور حقوقی پیش روی خود اجحاف کافی داشته باشند و به نتایج بهتری برسند.

کوچینگ حقوقی

چرا من | سازمان به یک کوچینگ حقوقی نیاز دارم؟

مدیر یک سازمان باشید یا یک فرد حقیقی، شما همیشه برای پیشرفت در زندگی فردی یا شغلی خود نیاز به یک کوچ حقوقی دارید. حتما سوالی که برایتان ایجاد شده این است که چرا؟ چون یک مربی ترکیبی از شخصیت ENTP (مجادله گر) و ENFJ (قهرمان دارد)! وجود او برای این است که خودتان و مسیری که روبروی شماست را بهتر بشناسید و با تمرین و تکرار هر روز مهارت هایی را در خودتان رشد دهید که تا حد امکان از برخوردکردن با مسائل پرریسک یا قرمز جلوگیری کنید.

حتما میگویید پس فرق کوچینگ حقوقی با روانشناسی در چیست؟

روانشناسی به مشکلات ذهنی شما در گذشته در برخورد با خودتان یا دیگران اشاره میکند اما تمرکز کوچینگ حقوقی بر روی مشکلات فعلی شما در مشکلات شغلی و زندگی شما طبق قوانین است!

چه برایتان سخت باشد یا آسان روند هرکاری در جامعه ، از ازدواج و طلاق گرفته تا بزرگ ترین مشکلات شرکت های دولتی و دانش بنیان مثل حفط حریم خصوصی، باید کاملا قانونی باشد و از طرفی برای پیشرفت باید در ابتدا تمام موانع شناخته شود.

پس قرمزها را بشناس تا سبزها به پایت بیایند!

چگونه کوچینگ حقوقی در رسیدن شما به اهدافتان کمک میکند؟

کوچینگ حقوقی تنها به مسائل حقوقی محدود نمیشود بلکه میتواند نقش پررنگی را در رسیدن شما به اهداف شخصی و حرفه ایتان بازی کند. چه شما به دنبال بهبود مهارت های مذاکره باشید یا تقویت توانایی های رهبری و … ، کوچینگ حقوقی میتواند راهی که به شما در رسیدن به حداکثر توانایی هایتان کمک کند را نشان دهد.

یکی از کلیدی ترین حمایت های کوچینگ حقوقی نوع تفکری است که به شما در مواجه با چالش ها و مشکلات پیش رویتان میدهد؛ در واقع شما با شناسایی نقاط کورتان، ذهنیت خود را به سمت احتمالات و راه حل های جدید باز میکنید که در نهایت آن توانایی حل مسائل را به تنهایی خواهید داشت.

کوچینگ حقوقی

فرآیند کوچینگ حقوقی به چه شکلی است؟

کوچینگ حقوقی یک فرآیند همکاری بین کوچ حقوقی و مشتری است؛ مربی با ارائه دادن حمایت و تخصص خود به مشتری، به او  اجازه میدهد که نقش فعالی را در امور حقوقی خود داشته باشد.

مشورت اولیه آغاز این فرآیند است بطوریکه مشتری در مورد نگرانی ها و اهداف حقوقی خود بحث میکند.

پس از برقراری رابطه ی اولیه، کوچ و مشتری با یکدیگر همکاری میکنند تا نقاط قوت و ضعف مشخص شود که در انتها یک مسیر برای بهبود مشتری برنامه ریزی شود. در این مرحله کوچینگ حقوقی، به مشتری برای توسعه ی یک طرح که متناسب با خود شخص اوست کمک میشود. این طرح میتواند شامل جمع آوری اسناد، انجام تحقیقات حقوقی و یا تمرین مهارت های ارتباطی مؤثر باشد.

در طول روند کوچینگ حقوقی، کوچ با بیان بازخوردهای مناسب به مشتری برای حل پیچیدگی های نظام حقوقی کمک میکند. از طرفی با روشن سازی مفاهیم حقوقی، بیان انتظارات واقع گرایانه و مدیریت احساسات  به مشتری در طول روند حقوقی کمک خواهد کرد.

هدف های یک کوچینگ حقوقی چیست؟

  • شناسایی کردن ضعف های ساختاری شما | سازمانتان در برابر مشکلات قانونی
  • تدوین بهترین استراتژی و مسیر همراستا با پیشرفت فردی یا سازمانی
  • تقویت کردن مهارت های فردی و شغلی شما در برابر مسائل حقوقی
  • راهنمایی به مشتریان در تصمیم گیری های حقوقی
  • طرح ریزی برای حل مشکلات پیش رو و برداشتن موانع حقوقی

مزایای کوچینگ حقوقی چیست؟

کوچینگ حقوقی علاوه بر رفع نیازهای قانونی مشتریان، این امکان را به آنها میدهد که به دانش و مهارت های لازم برای پیشبرد مسائل حقوقی در نظام حقوقی آشنا شوند. با درک روند قانونی، مشتریان میتوانند تصمیمات آگاهانه ای را اتخاذ کنند.

کوچینگ سازمانی چیست و چگونه باعث رشد سازمان می شود؟
ادامه مطلب

یکی دیگر از مزایای قابل توجه کوچینگ حقوقی، مقرون به صرفه بودن آن است؛ خدمات حقوقی سنتی ای که در گذشته ارائه میشد به علت هزینه های بالا، امکان استفاده از آن را برای سایر افراد غیرممکن میساخت.

کوچینگ حقوقی

کوچینگ حقوقی شامل چه مشاوره هایی است؟

نوع مشاوره و کوچینگ حقوقی، به سازمان شما یا حتی خودتان بستگی دارد که برخی از موارد آن در زیر اشاره شده است:

  • مشکلات حقوقی شرکت دانش بنیان یا سازمان شما
  • بررسی نقاط ضعف و قدرت پرونده ی حقوقی شما
  • راه اندازی اسناد حقوقی
  • آمادگی سازی برای دادگاه
  • بررسی و تحلیل اسناد دادگاه و ارائه و مساوره بهترین اسراتژی پیش روی شما
  • محاسبه و تجزیه تحلیل غرامت و مالیات
  • آماده سازی دادخواست ، استشهاد، حکم دادگاه و دفاتر حقوقی
  • کمک هرچه بهتر به شما برای تحقیقات و درک قوانین و در نهایت پیشبرد یک رویه ی قضایی مناسب با شرایط شما

در این قسمت به تعداد خیلی کمی از مواردی که کوچ حقوقی میتواند به شما یا شرکتتان کمک کند اشاره کردیم اما قبل از هر انتخاب  و تصمیمی باید از راهی که میخواهیم در آینده در آن حرکت کنیم، مطمئن شویم. اما سوالتان باید این باشد که چطور؟ و با چه معیارهایی ؟

تنها معیار ثابتی که شما را همیشه پاک نگه میدارد و از جریمه شدن جلوگیری میکند قوانین است!

قوانین پایه ی اصلی یک جامعه است اما در آماده سازی شما برای مواجهه با مسائل قانونی، فرآیندهای کوچینگ حقوقی پایه ی  آینده ی شما! پس تصمیم گیری با شما…

چرا مهدی مقسومی؟

  • معاون امور نهادها- شهرداری تهران
  • مدیرکل حقوقی و قراردادها- صندوق بیمه حوادث طبیعی کشور
  • مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استانها- سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
  • سرپرست اداره کل تدوین قوانین و امور شورا- شهرداری تهران
  • معاون تدوین و تنقیح اداره کل تدوین قوانین و امور شورای شهرداری تهران
  • دبیر کمیته تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات شهرداری های کلانشهرهای کشور
  • دبیر کارگروه تفاهم نامه های شهرداری تهران
  • عضو کمیته تدوین ضوابط تشکیلاتی ساختار سازمانی شهرداری تهران
  • مسئول اداره قراردادها – اداره کل حقوقی شهرداری تهران
  • دبیر کارگروه تدوین و یکسان سازی قراردادهای شهرداری تهران
  • مدیر حقوقی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران
  • مسئول کمیته حقوقی ستاد گردشگری شهرداری تهران در سالهای ۹۱ الی۹۴
  • مدیر حقوقی و امور شورای سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران
  • عضو کمیته فنی بازرگانی معاملات سازمان خدمات اجتماعی
  • مسئول واحد مبارزه باپول شویی سازمان رفاه،خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران
  • عضو کمیته اقامه نماز سازمان خدمات اجتماعی
  • عضو کمیته امربه معروف سازمان خدمات اجتماعی
  • دبیر کارگروه تخصصی بررسی خلاءهای قانون شهرداری در حوزه اجتماعی و فرهنگی
  • مشاور معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱ و ۷ تهران

اگر شما هم به یک کوچینگ حقوقی که تخصص را در کنار تجربه در دستان شما میگذارد، نیاز دارید، مهدی مقسومی  میتواند شما را در این زمینه به خوبی یاری کند. برای مشاوره یا رزرو نوبت با کارشناسان سایت مهدی مقسومی با شماره ی «26722967-021 » تماس بگیرید.

مقایسه کوچینگ حقوقی با سایرین

کوچینگ حقوقی را می تواند همان خدمات مشاوره حقوقی دانست. این مشاوره نیز بر اساس نیازهای حقوقی که هر کسب و کار دارد، ارائه می شود. شما هم می توانید با استفاده از این مشاوره، در رابطه با موضوعاتی که مرتبط با حوزه کاری خودتان است، مشاوره کسب کنید.

در جلساتی که شما با ما در رابطه به مشکلات مرتبط با حوزه کاری خودتان دارید، ما به عنوان یک وکیل که در این زمینه تجربه و تخصص داریم به شما در قالب یک کوچینگ حقوقی کمک می کنیم تا مشکلات حقوقی شما حل شود.

البته نمی توان کوچینگ های حقوقی را به مشکلات کسب و کارها محدود کرد. شما در هر زمینه ی حقوقی می توانید از خدمات کوچینگ استفاده کنید. برای مثال مسئله هایی مانند ازدواج و طلاق نیز موضوعات مهمی است که باید به جنبه های قانونی آن توجه ویژه ای داشته باشید.

شما با اطلاعاتی که از خدمات کوچینگ در رابطه با مسائل مختلف قانونی دریافت کرده اید، می توانید بهترین تصمیم گیری ها را انجام بدهید تا در دامی نیز نیافتید. در مواقع ضروری نیاز به یک وکیل دارید تا مشکلات شما را حل کند. نکته ای که در این مواقع باید به آن دقت کرد، مشکلاتی است که در پی عدم توجه به قوانین به وجود می آید. برای مثال هزینه ای که قرار است برای مشکل به وجود آمده به افراد مختلفی مانند خود وکیل پرداخت کنید.

کوچینگ چیست و کوچ چه کاری انجام می دهد؟
ادامه مطلب

پس وقتی می شود با استفاده از کوچینگ از این مشکلات جلوگیری کرد، به سراغ آن نمی روید؟ روش های مختلفی دیگری نیز به شما در این راه به شما کمک می کند. برای مثال شما می توانید از یک منتور استفاده کنید. منتور ها با توجه به تجربه ای که دارند به شما می توانند در این راه کمک کنند. اما باید دقت کنید که این تجارب در اکثر مواقع کافی نیست و تمامی نیازهای شما را در بر نمی گیرد. به همین علت است که تجربه یک وکیل همیشه بهتر از کسی است که صرفا یکی دو سال بیشتر از شما تجربه دارد!

آیا می شود گفت که کوچینگ همان آموزش است؟

در این قسمت قرار است کوچینگ حقوقی را با آموزش حقوقی کسب و کارها مقایسه کنیم. در آموزش یک فرد که معلم است به گروه دیگری تدریس می کند. این تدریس کمک می کند تا این افراد دانشی را یاد بگیر ند.

هر کسی آموزش را در محیط های مختلفی تجربه کرده است. برای مثال در مدرسه، موسسات مختلف و دانشگاه ها، افراد آموزش می بینند تا موضوعی را یاد بگیرند. در مقابل کوچینگ بر خلا ف آموزش به صورت عمومی نیست.

در کوچینگ فرد سعی می کند به مراجعه کننده خود به صورت خصوصی کمک کند. این کمک کردن به این دلیل است تا مراجعه کننده در مهارتی که کوچ به او کمک می کند بتواند مهارت خوبی برسد. در کوچینگ حقوقی ، کوچ سعیی می کنند تا فرد را به هدف حقوقی برساند.

اولین تفاوتی که می توان برای آموزش و کوچینگ متصور شد، هدف است. در آموزش حقوقی کسب و کارها، فرد سعی می کند تا دانش و مهارت های قانونی جدیدی را به افراد آموزش بدهد. اما در کوچینگ حقوقی ، کوچ سعی می کند که دانش و مهارت های حقوقی که افراد دارند را بهتر کند و اگر ایراداتی داشته است، آن را اصلاح کند.

پس قبل از این که به سراغ کوچینگ حقوقی رفت، باید آموزش حقوقی کسب و کارها انجام بشود. یعنی فرد باید از قبل آموزشی ببیند که توسط کوچینگ این موارد اصلاح بشوند و بتوان از مهارت افزایش داده شده به درستی استفاده کرد.

در کوچینگ و آموزش نحوه یادگیری متفاوت است. در آموزش ها مانند آموزش حقوقی کسب و کارها، فردی که به عنوان معلم یا آموزگار است، مسئولیت آموزش را دارد. در کوچینگ باید توجه کنید که مسئولیت بر عهده هم کوچ و هم فرد مورد نظر است.

در این حالت کوچ در کوچینگ نحوه رسیدن به بیشترین نتیجه با کمک مهارت را به فرد نشان می دهد. در مقابل فردی که تحت نظر کوچ است باید با استعداد و مهارتی که دارد، موارد جدید را بیاموزد.

تفاوت بعدی آموزش و کوچینگ، فضایی است که این دو مورد انجام می شود. در فضای آموزش سعی می شود که به موارد تئوری اشاره کنند. در این موارد تئوری، به مواردی اشاره می شود که فرد ممکن است با آن روبرو بشود.

در فضای کوچینگ این گونه نیست. کوچ به فرد تحت نظر خود این امکان را می دهد تا خود فرد مسئله را حل کند. همان طور که حدس می زنید این مسئله مرتبط به فضای کار است. به همین علت فرد با می تواند مشکلات واقعی خود را در حین کار حل کند.

تفاوت بعدی کوچینگ و آموزش مسئله زمان است. آموزش معمولا زمان مشخصی دارد. بری مثال به شما حقوق کسب و کارها را آموزش می دهند. این آموزش نیز مدت زمان زیادی طول نمی کشد. اما بعد از این آموزش نیاز به کوچینگ حقوقی است تا بتوان موارد آموزش دیده را اصلاح کرد و تغییر داد. به همین علت نمی توان زمان مشخصی را برای کوچینگ در نظر گرفت و هر شرایطی می تواند از کوچینگ استفاده کرد.

مورد بعدی تفاوت این دو مورد آموزش و کوچینگ مرتبط با بازخورد است. فرض کنید که در فضای مدرسه هستید. در مدرسه به شما مطالب مختلفی را آموزش می دادند. بعد از مدتی، معلم ها شروع به گرفتن امتحان می کنند تا با کمک امتحان و آزمون ها بتوانند بعد از گرفتن امتحان به شما بازخورد بدهند.

اما شرایط در کوچبنگ این طور نیست. کوچ سعی می کند که در همان لحظه به رفتارها و فعالیت های فرد بازخورد بدهد. و تک تک فعالیت های کوج به منزله امتحان و بازخورد است.

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی