متداول ترین عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها کدام است؟

عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها کدام ها هستند؟ به چه دلایلی یک استارتاپ شکست خورده یا به موفقیت دست پیدا می کند؟ به طور کلی در پاسخ به این سوالات باید گفت دلایل مختلفی وجود دارد که در اثر آن ها بسیاری از کسب و کارها در پنج سال اول شروع به کار خود با شکست مواجه می شوند. این عوامل برنامه ریزی های بد، نداشتن استراتژی مناسب برای پیشبرد اهداف، فروش پایین یا مدیریت ضعیف جریان نقدی استارتاپ مرتبط است.

با این وجود آن دسته از استارتاپ ها و کسب و کارهایی که از بحران 5 سال اول جان سالم به در می برند، از عوامل کلیدی برای موفقیت خود استفاده کرده و با تکمیل فرآیندهای کلیدی کسب و کار روی کارکنان، مشتریان و درآمدشان به صورت موثری تاثیر گذارند.با توجه به اهمیت این موضوع امروز ما در این مطلب از سایت مهدی مقسومی تصمیم داریم تا شما را با متداول ترین عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها آشنا سازیم. همراه ما باشید!

عوامل موفقیت یک کسب و کار

برای آنکه به خوبی با عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها آشنا شوید، بهتر دانستیم که در ابتدا به بررسی متداول ترین عوامل موفقیت بپردازیم.

پیش از هر چیز باید بگوییم که فرآیند یک کسب و کار یا استارتاپ مجموعه ای از فعالیت های مختلف سازمانی است که برای رسیدن به یک هدف خاص صورت می گیرند. با توجه به کسب و کار و استارتاپ شما این فعالیت های کلیدی متفاوت هستند. با این حال اکثر استارتاپ ها برای رسیدن به موفقیت موارد کلیدی زیر را شامل می شوند:

  • توسعه چشم انداز و استراتژی
  • توسعه و مدیریت محصولات و خدمات
  • بازاریابی و فروش محصولات و خدمات
  • ارائه خدمات
  • مدیریت خدمات مشتری

در مورد عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها باید به صاحبان اصلی مشاغل که به دنبال رشد کسب و کار خود هستند، موارد زیر را معرفی کنیم.

رهبری

از مهم ترین مسئولیت های یک بنیانگذار، ارائه استراتژی های روشن برای کسب و کار و استارتاپ است. اینکه چشم انداز کسب و کار شما چگونه است و در آینده کسب و کار شما به کجا می رسد اهمیت بسیاری دارد.

مسئله رهبری برای تعیین هدف و رسیدن به آن بسیار ارزشمند خواهد بود و نباید آن را نادیده گرفت. مدیر عامل و رئیس مشاوره رهبری Nkululeko Leadership Consulting می گوید که رهبری یعنی ارائه چشم اندازها و جهت گیری ها برای سازمان و توانایی الهام بخشیدن به افراد برای رفتن سوی هدف است. ضمن اینکه او می گوید: مردم به رهبران نگاه کرده و برای هر مقطعی در سازمان و یا رشد سازمان در آن مقطع رهبری را فراهم نمایند.

رهبری

مردم

یکی از مزیت های رقابتی در هر تجارتی، مردم هستند. آن دسته از صاحبان هوشمند مشاغل می دانند که داشتن یک تیم پرشور با اعضایی که اخلاق کاری قوی دارند، اساس یک استارتاپ به شمار می روند.

استراتژی کسب و کار چگونه به کسب و کارهای کمک می کند ؟
ادامه مطلب

بنیانگذار iKhokha در دوربان به نام متیو پاتمن، سیستم POS تلفن همراه را برای مشاغل محلی کوچک و متوسط که توانایی شناسایی مناسب تیم را داشتند، به اشتراک گذاشته است.

بازاریابی

یکی از مهم ترین مسائل برای صاحبان مشاغل، بازاریابی بسیار موثر است. صاحبان کسب و کار ها نباید مسئله بازاریابی را نادیده بگیرند، آن ها باید همواره خدمات و محصولات خود را تبلیغ کنند. به یاد داشته باشید که ساخت برند برای ارزش و توسعه استارتاپ بسیار ضروری به نظر می رسد، این مسئله می تواند به تمایز بین رقبا کمک بسیاری کند.

برای بازاریابی استارتاپ راه حل های مختلفی پیش روی صاحبان کسب و کار است، از جمله آن ها می توان به ایجاد یک وب سایت، سئو،رسانه‌ های اجتماعی، بازاریابی تأثیرگذار و تبلیغات پولی اشاره کرد.

نکته: اگر مشکل اصلی کسب  و کارتان در روش ارائه ی محصولاتتان به بازار هدف است و از طرفی به دنبال اعتماد سازی (یکی از مهم ترین جنبه های فروش!) در مشتریانتان هستید، بهترین راه افزایش فروش شرکتتان تقویت محصولاتتان است. اما چگونه؟

«مشاور برندینگ ( مشاور برند سازی ) – مشاور نام تجاری» با بسته بندی بهینه محصولات، پیاده سازی استراتژی های تبلیغاتی میتواند همان کمکی باشد که شما را به اهداف نهایی تان برساند.

عملیات

برای آشنایی با متداول ترین عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها باید صاحبان کسب و کار بدانند که مسئله عملیات برای موفقیت اهمیت بسیاری دارد. بهتر است بدانید که روزهای اولیه ایجاد و راه اندازی هر استارت آپی زمان نوآوری عالی و ایجاد زمینه های جدید برای آن استارتاپ به شمار می رود.

نکته:  یک استارتاپ که در اول راه خود است درگیر مسائل زیادی میتواند باشد؛ از قراردادها تا تأمین خدمات و مواد اولیه همه مشکلاتی هستند که اگر جدی گرفته نشوند، میتوانند پایه های کسب و کارتان را به راحتی بلرزانند. «کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت» به راحتی میتواند با پرورش نیروهای یک شرکت به استارتاپ تان کمک میکند که هدف اصلی خود را پیدا کند.

Mid Market: Africa & Middle East در محله Sage به نام گرهارد هارتمن می گوید که به عنوان یک استارتاپ، باید بتوانید که از فرآیندهای کسب و کار غیر رسمی و غیر مستند، مسائلی را کشف کنید. به طور کلی رشد کسب و کارها باید در نوسان باشد، هارتمن در ادامه سخنان خود می گوید که مسئله زمان در ابتدا ممکن است که ابهامات شما را کند کرده و باعث ایجاد ناکارآمدی های درونی شود.

در نهایت یکی از مهم ترین بخش ها برای موفقیت یک استارتاپ، استاندارد سازی سیستم ها و فرآیندهای رسمی سیستم های نرم افزاری است. به یاد داشته باشید که در صورت اداره خوب یک کسب و کار آن ها از افزایش انطباق، بهره وری و کاهش خطر آسیب به شهرت سود خواهند برد.

پرفورمنس کوچینگ (Performance Coaching) چیست؟
ادامه مطلب

امور مالی

یکی از مهم ترین بخش ها برای اداره هر شرکت، تسلط بر امور مالی کسب و کارها است. بسیاری از صاحبان کسب و کار معمولا در این زمینه دچار دلهره و عذاب می شوند. عامل کلیدی موفقیت یک تجارت، سوابق مالی آن استارتاپ است. سوابق مالی یک استارتاپ تصویر دقیقی از عملکرد آن تجارت به شما ارائه خواهد کرد و این مسئله برای اخذ تصمیمات آگاهانه توسط صاحبان کسب و کار کمک می کند.

یکی از مسائلی که صاحبان مشاغل باید به یاد داشته باشند، استفاده از نرم افزارهای حسابداری ابرمتن است، این نرم افزار ها برای محاسبات دقیق هزینه های تجاری همچون حقوق، مالیات و دستمزد کمک می کند. محاسبه با استفاده از این نرم افزارها ساده تر بوده و با سرعت بیشتری انجام می شود.

نکته: اگر شما هم دارای یک کسب و کار نوپا یا یک شرکت به بلوغ رسیده هستید، با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید کسب و کارتان را به عنوان یک شخص سالم در میان جامعه ی تجاری رشد دهید و از انواع قراردادها و قوانین حقوقی که ممکن است در آینده ی شرکتتان اثر بگذارد، سربلند بیرون بیایید. برای دانستن بیشتر در این مورد میتوانید با مطالعه ی «آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار!» به یک دید جامعی در مورد این موضوع برسید.

امور مالی

عوامل شکست استارتاپ ها

برای آشنایی با عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها ما در مطالب فوق در مورد عوامل موفقیت با شما عزیزان صحبت کردیم. حال می خواهیم عوامل شکست را با یک دیگر مورد بررسی قرار دهیم.

در حالی که تعداد زیادی از استارتاپ ها به علت مسائل داخلی متعددی همچون مدیریت ضعیف یا حسابداری نادرست شکست می خورند، اما با این وجود بزرگترین دلایل شکست استارتاپ ها را عوامل خارجی به وجود می آورند.

معمولا عوامل خارجی که در شکست یک شرکت نقش دارند، از کنترل مدیر استارتاپ خارج می شوند. با این حال عواملی پیشگیرانه برای جلوگیری از خطرات اصلی وجود داشته که رایج ترین آن ها عواملی هستند که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

نکته: هر حادثه ای نیاز به آماده شدن دارد! برای رویارویی با مسائل حقوقی چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کارتان همیشه به یک آمادگی نیاز دارید؛ «کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان» در مرحله به مرحله ی ثبت تا استخدام نیروهایتان در کنار شماست تا از اموال فکری شرکت تجاری شما به خوبی محافظت کند.

بحران مالی

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، از مهم ترین مواردی که باعث شکست استارتاپ ها می شوند، عوامل خارجی هستند. متاسفانه صاحبان یک کسب و کار قادر به مدیریت این عوامل نیستند. یکی از این عوامل خارجی بحران های مالی اند، بحران های مالی همچون رکود اقتصادی یا تغییرات در محیط اقتصادی از جمله آن ها به شمار می روند.

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید به صورت جامع و تخصصی
ادامه مطلب

کاهش رشد اقتصادی که در اغلب مواقع به خرید کمتر مصرف کنندگان منجر می شود، تورم هزینه های تولید را افزایش داده و در نهایت به تعطیلی آن استارتاپ منجر خواهد شد.

تغییرات در مقررات دولتی

از دیگر عواملی که امروز ما برای بررسی کامل مفهوم عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها باید مورد بررسی قرار دهیم، تغییرات در مقررات دولتی است. در بسیاری از مواقع این مسئله شامل کاهش در مخارج دولت، افزایش مالیات یا معرفی توافقنامه های تجاری جدید می شود.

تغییرات دولت روی مسائلی مانند رفتار مصرف کنندگان و اختلال در عملیات تجاری برخی از مشاغل و استارتاپ ها تاثیر می گذارد.

برای مثال تغییرات در قراردادهای تجاری روی توانایی شرکت برای واردات یا صادرات کالاهای خود تاثیر گذار خواهد بود. (پیشنهاد مطالعه: مشاوره حقوقی استارتاپ ها (startups)- خدمات حقوقی مهدی مقسومی )

بلایای طبیعی

شاید این مسئله خیلی نادر باشد، اما با این حال بلایای طبیعی می تواند از جمله عوامل خارجی شکست کسب و کارها به شمار آید. بلایای طبیعی شامل زلزله، طوفان، سیل یا آتش سوزی می شود. امکان خطر این بلایای طبیعی با توجه محل کسب و کار افزایش یا کاهش می یابد.

با این حال شما باید برای هرگونه مسئله اضطراری آمادگی های لازم را انجام دهید. در حالت کلی شرکت ها و استارتاپ های مختلف باید پوشش بیمه ای مورد نیاز برای محافظت از کسب و کارها در صورت وقوع بلایای طبیعی انجام دهند.

وضعیت بازار

از دیگر عوامل خارجی برای شکست کسب و کارها که در اغلب مواقع این مسئله را نمی توان پیش بینی کرد، تغییرات در شرایط بازار است.

باید بدانید که همواره بازارهای مختلف، پویا اند. این بدان معما است که بازارها در اغلب مواقع مستعد تغییر هستند. برای مثال امکان دارد که علایق و سلیقه مصرف کنندگان تغییر کند. چنین مسئله ای می تواند روی افول صنایع قدیمی با ظهور صنایع جدید تاثیر گذار باشد. یکی از مهم ترین موارد برای جلوگیری از شکست و تقویت رشد ضروری خواهد بود، اطمینان از توانایی استارتاپ برای انطباق با زمان است.

وضعیت بازار

جمع بندی در مورد عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها

امروز ما در این مطلب سعی کردیم تا شما را با عوامل موفقیت و شکست استارتاپ ها آشنا سازیم. همانطور که دریافتید، عوامل موفقیت برای اینکه یک استارتاپ از 5 سال اول تاسیس و راه اندازی اش زنده بیرون آید، ضروری هستند. در کنار عوامل موفقیت، عوامل شکست به خصوص عوامل شکست خارجی می تواند یک استارتاپ را با ضررهای بسیاری مواجه سازد یا حتی باعث ورشکسته شدن آن شود.

منبع 1     منبع 2

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی