استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب و کار چگونه به کسب و کارهای کمک می کند ؟

استراتژی کسب و کار ابزاری برای دستیابی به اهداف تجاری هستند و این ساده ترین تعریف از استراتژی های کسب و کار به شمار می رود. استراتژی های اصولی می توانند راهنمایی خوب به منظور اخذ برخی از تصمیمات سازمانی مانند استخدام کارمندان جدید و توسعه محصولات جدید برای شما باشند. ضمن اینکه به شما کمک می کنند که روش ها و تاکتیک هایی که نیاز است در شرکت و کسب و کار خود به کار بگیرید را تعریف کنید.

ایجاد یک استراتژی تجاری که با چشم اندازهای سازمانی شما مطابق باشد، زمان بر خواهد بود اما بدون شک تاثیرات و اهمیت آن را نمی توان تنها به دلیل زمان بر بودن آن، نادیده گرفت؛ از همین رو در این مطلب از سایت مهدی مقسومی  تصمیم داریم در مورد چیستی استراتژی کسب و کار و اهمیت استراتژی های کسب و کار برای مدیریت استارتاپ صحبت کنیم. همراه ما باشید!

استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب و کار به چه چیزی گفته می شود؟

استراتژی کسب و کار را می توان یک طرح جامع سازمانی دانست. این طرح همان چیزی است که به شما برای مدیریت بهتر کسب و کار کمک می کند تا به اهداف استراتژیک خود دست پیدا کنید. یک استراتژی یا طرح کسب و کار، طرحی بلند مدت از مقاصد استراتژیک یک شرکت است.

این طرح بلند مدت می تواند شامل طرحی کلی از تاکتیک هایی که شرکت برای رسیدن به اهداف خود نیاز دارد و همچنین تمامی تصمیمات استراتژیک باشد. ضمن اینکه استراتژی تجاری کسب و کار به عنوان چارچوب مرکزی به منظور مدیریت کلی کسب و کار عمل می کند.

زمانی که این چارچوب تعریف شود، مدیریت باید در این چارچوب زندگی کرده و نفس بکشد. انجام این کار به بخش های مختلف سازمان یا کسب و کار شما کمک کرده تا با یک دیگر همکاری کنند. ضمن اینکه پیروی از چارچوب نامبرده این اطمینان را به شما خواهد داد که تمامی تصمیمات اخذ شده در جهت حمایت از اهداف سازمان خواهند بود.

تفاوت استراتژی کسب و کار با تاکتیک های کسب و کار

قبل از آنکه در مورد جزئیات چگونگی ایجاد استراتژی های تجاری بپردازیم و در مورد اهمیت آن ها با شما صحبت کنیم، بهتر است در مورد تفاوت استراتژی ها و تاکتیک ها اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

به طورکلی هم استراتژی های کسب و کار و هم تاکتیک ها برای موفقیت استارتاپ با یک دیگر همکاری می کنند، اما این دو کاملا مقوله های متفاوتی از هم هستند. همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، استراتژی هدف، طرح یا نقشه بلند مدت سازمانی و همچنین نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف سازمانی به شمار می رود. در واقع استراتژی همان مسیری است که سازمان برای رسیدن به اهداف خود طی می کند.

اثر هاله ای چیست و چه تاثیری روی استخدام دارد؟
ادامه مطلب

اما در مقابل تاکتیک ها مجموعه خاص از اقداماتی هستند که باید برای رسیدن به اهداف یا استراتژی های سازمانی آن ها را انجام داد.

با ذکر یک مثال تفاوت بین این دو را به خوبی مشخص خواهیم کرد. فکر کنید چشم انداز استراتژیک شرکتی تبدیل شدن به ارزان ترین تامین کننده محصولات مراقبت از پوست است. برای این منظور مدیران سازمانی با تامین کنندگان مذاکره کرده و با کاهش هزینه های خود سعی می کنند نظر آنان را به خود جلب نمایند. در واقع این حرکتی تاکتیکی است که مدیران برای دستیابی به استراتژیک تعیین شده شرکت به کار می گیرند.

اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید، حتما به یک مشاوره حقوقی استارتاپ نیاز پیدا می کنید تا مشکلات حقوقی که در آینده پیدا می کنید، با وجود او حل شود. به همین دلیل شما به خدمات حقوقی مهدی مقسومی نیاز پیدا می کنید.

استراتژی کسب و کار

اجزای کلیدی استراتژی کسب و کار

حال که در مورد استراتژی کسب و کار اطلاعاتی به دست آوردید و فهمیدید که چه تفاوتی با تاکتیک های کسب و کار دارند، بهتر است با جزئیات ایجاد یک استراتژی یا طرح کسب و کار هم آشنا شوید. قبل از آن به یاد داشته باشید که استراتژی کسب و کار دارای انواع و اندازه های مختلفی هستند و می توانند از نظر عمق به شکل قابل توجهی با یکدیگر متفاوت باشند. اما به طورکلی تمامی اسناد استراتژی های تجاری از موارد زیر به وجود می آیند:

1- اهداف و چشم اندازها

همانطور که دریافتید استراتژی کسب و کار به منظور دستیابی شما به اهداف تجاری در نظر گرفته می شوند. تمامی استراتژی های دارای عنصر چشم انداز هستند تا بتوانند مسیری روشن برای کسب و کار شما فراهم نمایند. این مسئله به شما اجازه می دهد که وظایف دستورالعمل های تاکتیکی مختلف در استراتژی های کسب و کار را تکمیل کرده و مشخص کنید که کدام یک از منابع شما مسئول تکمیل این تاکتیک ها هستند.

2- ارزش های اصلی

ارزش های اصلی سازمان الگو و الهام بخش تمامی استراتژی کسب و کاری هستند که توسط رهبران سازمانی اخذ می شوند. در واقع تامین بایدها و نبایدهای سازمانی و اخذ استراتژی ها و تاکتیک هایی برای انجام آن ها با توجه به ارزش های اصلی سازمان انجام خواهند شد.

زمان تغییر کسب و کار چه زمانی است؟ نشانه هایی برای تغییر کسب و کار!
ادامه مطلب

تعریف ارزش های اصلی سازمان در استراتژی های سازمانی این امکان را به شما می دهد که مطمئن شوید تمامی کارکنان دارای اهدافی یکسان هستند و همه آن ها در مسیری مشترک برای رسیدن به این اهداف فعالیت دارند.

شما با استفاده از آموزش حقوق کسب و کار که یکی از خدمات حقوقی مهدی مقسومی است، می توانید با قوانین و قراردادهای مختلف آشنا بشوید . مشکلات احتمالی آینده را از پیش شناسایی کنید.

3- نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها (SWOT)

برای هر کسب و کاری، درک نقاط قوت، فرصت ها، تهدیدها و ضعف ها اهمیت بسیار زیادی دارد. تمامی این ها می توانند بخش اصلی یک استراتژی تجاری باشند و تضمین کنند که فروتنی و خودآگاهی در سازمان موجود است. درک این مسائل به کمک استراتژی ها این امکان را برای شما فراهم می کند تا مشخص کنید کسب و کار شما در چه زمینه هایی احتمال برد بیشتری داشته و در چه زمینه هایی به تقویت نیاز دارد.

4- تاکتیک های عملیاتی

عنصرهای تاکتیکی استراتژی تجاری با مشخص کردن جزئیات عملیاتی نحوه ارائه کار را مشخص خواهند کرد، ارائه تاکتیکی برای دستیابی به موفقیت اهمیت زیادی دارد و مدیرانی که مسئولیت تاکتیک ها را برعهده گرفته اند به خوبی می دانند که باید چه کاری انجام شود و این تضمین می کند که تلاش و زمان شما به هیچ عنوان تلف نخواهد شد.

5- تخصیص منابع

عنصر منبع یک طرح تجاری یا استراتژی تجاری می تواند نحوه تخصیص منابع موجود و همچنین نیاز به منابع اضافی در برخی از بخش ها را به خوبی پوشش دهد. اکثر کسب وکارها به منابع مختلفی مانند افراد، فناوری ها و منابع فیزیکی و مالی متکی هستند و ارائه تصویری واضح از این موارد و الزامات آینده به رهبران کمک می کند مدیریت بهتری داشته باشند.

6- تجزیه و تحلیل و اندازه گیری

مرحله ارزیابی به نحوه عملکرد کسب و کار و همچنین رابطه آن کسب و کار با استراتژی های تجاری تاکید خواهد داشت؛ از همین رو اندازه گیری ها به شما کمک می کند که اقداماتی متناسب با استراتژی ها داشته باشید و به بحران هایی مانند بحران های مالی رسیدگی کنید.

استراتژی کسب و کار

اهمیت استراتژی های کسب و کار

در مطالب فوق شما با جزئیات استراتژی کسب و کار آشنا شدید، حال بهتر است به این سوال که استراتژی کسب و کار چه اهمیتی دارند، بپردازیم.

کتاب های برندینگ! معرفی بهترین کتاب ها در حوزه برندینگ !
ادامه مطلب

به طور کلی هر رهبری برای کسب و کار خود چشم انداز خاصی در نظر گرفته است. این چشم انداز می تواند در روزهای ابتدایی راه اندازی کسب و کار بسیار ساده و روان باشد، اما به مرور و با گذشت زمان این چشم اندازها تغییر کرده و پخته تر می شوند.

زمانی که یک استراتژی خوب برای دستیابی به این چشم اندازها تعریف نشده باشد، چالش های سازمان آغاز خواهند شد؛ چرا که ممکن است کارکنان، هسته کسب و کار خود را تغییر داده و ارزش های دیگری برای برای خود تعریف کنند. چنین چالش هایی می تواند سازمان را با شکست مواجه سازد و شاید به اهداف کوتاه مدت خود دست پیدا نماید اما امکان اینکه چنین مسئله به قیمت بقای بلند مدت سازمان منجر شود، وجود دارد.

چنین چالش هایی معمولا با عواملی مانند کاهش فروش، افزایش هزینه ها و همچنین گیر کردن در چرخه رقابت همراه باشد. تمامی این عوامل دست به دست هم داده و به تجارت شما آسیب خواهند رساند. ضمن اینکه از آنجایی که کارکنان مجبورند به صورت خستگی ناپذیر برای مبارزه با این چالش فعالیت کنند، زمان برای تفکرهای استراتژیک به کالایی گرانبها تبدیل خواهد شد.

البته که امکان اجتناب از چنین مشکلاتی وجود دارد و تنها برای این منظور باید استراتژی کسب و کار مناسبی را در پیش گرفت. به عنوان یک رهبر اگر استراتژی کسب و کار خود را اولویت بندی کرده و مطمئن شوید که در مسیر آن استراتژی حرکت می کنید، بدون شک می توانید در کار خود موفق شوید.

اگر به دنبال شناسایی ضعف های ساختاری سازمان تان باشید، اگر به دنبال گرفتن راهنمایی در تصمیم گیری های حقوقی هستید و… ده ها کار مرتبط با این موارد، می توانید از خدمات کوچینگ حقوقی مهدی مقسومی استفاده کنید.

جمع بندی

در این مطلب سعی داشتیم شما را با استراتژی کسب و کار و اینکه وجود این استراتژی ها چه اهمیتی در سازمان دارند، با شما عزیزان صحبت کنم. همانطور که دریافتید بقای کسب و کار شما در گروه استفاده از الگوهای استراتژیک مناسب بوده و بدون استفاده از طرح های مناسب و تاکتیک هایی برای این منظور دستیابی به موفقیت امکان پذیر نخواهد بود. اگر از این مقاله لذت بردید، میتوانید مطالب جذاب دیگری را در زمینه های حقوق، برندسازی، کوچینگ و منتورینگ در وبسایت مهدی مقسومی مشاهده کنید.

منبع1 

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی