استراتژی توسعه کسب و کار کدامند؟

اینکه استراتژی توسعه کسب و کار شرکت یا استارتاپ شما چیست، می تواند موفقیت یا شکست شما را در پی داشته باشد. استراتژی های توسعه کسب و کار در واقع عنصری مخفی است که می تواند کسب و کار شما را به تجاری که از روابط قوی، چشم اندازهای امیدوارکننده و افزایش درآمد تشکیل شده، تبدیل نماید.

نباید این مسئله را نادیده گرفت که استفاده صحیح از یک استراتژی مناسب و یک برنامه مرتبط می تواند تا حد قابل توجهی کارمندان، تیم ها و کل شرکت را به سوی سطوح جدیدی از رشد و سود ببرد. با توجه به این مسئله امروز ما در این مطلب از سایت مهدی مقسومی تصمیم داریم تا شما را با استراتژی توسعه کسب و کار آشنا سازیم. همراه ما باشید!

استراتژی توسعه کسب و کار کدامند؟

آشنایی با استراتژی توسعه کسب و کار

قبل از آنکه به معرفی استراتژی های موثر برای توسعه کسب و کارها بپردازیم، بهتر است که شما را با توسعه کسب و کارها آشنا سازیم. به طور کلی توسعه کسب و کار به فرآیندی گفته می شود که برای شناسایی، دست آوردن مشتریان جدید، پرورش و دستیابی به فرصت های تجاری برای هدایت رشد سازمانی و افزایش سود مورد استفاده قرار می گیرند.

اساساً استراتژی های توسعه کسب و کار ایجاد ارزش بلندمدت برای یک تجارت از سوی مشتریان، بازارها و روابط است. این می تواند سندی راهبردی به شمار آید که از آن برای دستیابی و رسیدن به هدف استفاده می شود.

نکته: اگر شما هم دارای یک کسب و کار نوپا یا یک شرکت به بلوغ رسیده هستید، با آموزش حقوق کسب و کار میتوانید کسب و کارتان را به عنوان یک شخص سالم در میان جامعه ی تجاری رشد دهید و از انواع قراردادها و قوانین حقوقی که ممکن است در آینده ی شرکتتان اثر بگذارد، سربلند بیرون بیایید. برای دانستن بیشتر در این مورد میتوانید با مطالعه ی «آموزش حقوق کسب و کار؛ 5 دروازه ی ورود به بلوغ کسب و کار!» به یک دید جامعی در مورد این موضوع برسید.

چرا استفاده از استراتژی هایی برای رشد بهینه کسب و کارها اهمیت دارد؟

به طور کلی می توان گفت که استراتژی توسعه کسب و کار چارچوبی است که توسط آن می توان به تیم کاری آموزش داد که چگونه می توانند سرنخ های با ارزش را پیدا کرد و چرخه تولید را توسعه داد. همچنین این استراتژی ها برای دستیابی به اهداف بلند مدت استارتاپ ها ضروری هستند.

در صورت عدم استفاده از استراتژی های توسعه، کارمندان فکر می کنند که باید برای شناسایی مشتریان بالقوه تلاش کرده و بدین طریق وقت با ارزش خود را برای برقراری ارتباط با مشتریان احتمالی هدر می دهند. در چنین حالتی است که یک کسب و کار به سود دهی نخواهد رسید.

جایگاه برند چیست و این جایگاه چگونه شکل میگیرد؟
ادامه مطلب

لازم به ذکر است که دامنه توسعه کسب و کارها بسیار وسیع بوده و از سازمانی به سازمان دیگر تفاوت دارد. به طور کلی سازمان های حرفه ای با پیروی از یک رویکرد قیف سه لایه، کسب و کار جدیدی به وجود می آورند. دو مرحله از این قیف سه لایه به جذب چشم انداز؛ پس از آن ایجاد تعامل مربوط می شود. اما مرحله سوم به تبدیل فرصت ها به مشتری ها و عملکرد سنتی فروش ارتباط دارد.

در چنین ساختاری معمولا برنامه توسعه کسب و کار شامل جست وجو کانال های جدید فروش و توزیع و همچنین شرکای بازاریابی جدید می شود. این ساختار را می توان یکی از نمونه های بارز توسعه استراتژیک کسب و کار دانست.

نکته: اگر مشکل اصلی کسب  و کارتان در روش ارائه ی محصولاتتان به بازار هدف است و از طرفی به دنبال اعتماد سازی (یکی از مهم ترین جنبه های فروش!) در مشتریانتان هستید، بهترین راه افزایش فروش شرکتتان تقویت محصولاتتان است. اما چگونه؟

«مشاور برندینگ ( مشاور برند سازی ) – مشاور نام تجاری» با بسته بندی بهینه محصولات، پیاده سازی استراتژی های تبلیغاتی میتواند همان کمکی باشد که شما را به اهداف نهایی تان برساند.

هدف از توسعه استراتژی توسعه کسب و کار چیست؟

همسو کردن فرآیندها و رویه های توسعه کسب و کار باتوجه به اهداف استراتژیک تجاری استارتاپ یکی از اصلی ترین هدف های استراتژی توسعه کسب و کار به شمار می آید. به طور کلی می توان گفت هدف از این امر دستیابی به مشتریان ایده آل به منظور بهره مندی آنان از خدمات با بالاترین اولویت سازمان است. چنین مسئله ای تنها به کمک استفاده از وعده هایی که برند قادر به انجام و ارائه آن ها است، انجام می گردد.

به یاد داشته باشید که تعیین اینکه کدام اهداف را باید دنبال کرد یا کدام استراتژی های توسعه کسب ‌وکار برای به وجود آوردن کسب و کار جدید باید مورد استفاده قرار گیرند، امری حیاتی و بسیار حساس است.  زمانی که از یک استراتژی قوی و متناسب با اهداف شرکت به خوبی استفاده شود، بدون شک پتانسیل آن را دارد که تجارت یا کسب و کار را به بالاترین سطح از رشد و سود آوری برساند.

این در حالی است که استفاده نا به جا از یک استراتژی مانع رشد، ناامید شدن کارمندان برتر و ارزشمندترین استعدادها می شود؛ از همین رو درک کامل استراتژی‌ های توسعه کسب ‌وکار که می تواند بهترین نتایج را برای یک استارتاپ به وجود آورد. ضمن اینکه گنجاندن این استراتژی ها برای توسعه کسب و کار در برنامه های کلی استارتاپ حائز اهمیت است.

عوامل فرسودگی شغلی کارکنان در سازمان کدام است؟
ادامه مطلب

نکته: چه در فکر راه اندازی یک استارتاپ باشید و چه آن را ثبت کرده باشید، مسائل حقوقی درست مثل یک شتر بر در خانه ی کسب و کارتان خوابیده اند. قوانین حقوقی دارای مرزهای ثابتی برای کسب و کارها و شرکت های تجاری هستند اما گاهی طرح ها و اساسنامه هایی به صورت موقت اجرا خواهند شد که میتواند سوخت آنی استارتاپ تان باشد!

از طرفی با داشتن یک چشم انداز دقیق نسبت به آینده ی استارتاپتان به راحتی میتوانید تصمیم گیری های خود را انجام دهید. «مشاوره حقوقی استارتاپ ها (startups)- خدمات حقوقی مهدی مقسومی» همان راه حلی است که حتی در آرامش کسب و کارتان، طوفان های حقوقی آینده را پیش بینی میکند!

هدف از توسعه استراتژی توسعه کسب و کار چیست؟

فرآیند چهار مرحله ای استراتژی توسعه کسب و کار

همانطور که گفتیم، فرآیندها و استراتژی های توسعه کسب و کار از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت است. با این حال چهار مرحله اصلی برای ایجاد یک استراتژی  توسعه استارتاپ محکم و قابل اعتماد برای تمامی سازمان ها وجود دارد. این چهار مرحله اصلی شامل موارد زیر می شوند:

شناسایی مخاطبان هدف

اگر می خواهید یک استراتژی موفق برای توسعه کسب و کار خود به وجود آورده که به کمک آن بتوانید فرصت های رشد و سود دهی بسیاری به دست آورید، بدون شک باید بازار هدف و مخاطبین ایده آلتان را شناسایی نمایید.

برای این منظور می توان روی زمینه های صنعتی، شرکت ها و افرادی که امکان دارد کسب و کار یا استارتاپ شما را به جلو سوق می دهند، تمرکز نمایید. همواره سعی کنید که کیفیت را بر کمیت هدف قرار دهید. به یاد داشته باشید که تعداد مخاطب بالا ملاک نیست، مخاطبی که عملکرد بالایی داشته باشد، ضروری است.

ضمن اینکه باید به خاطر بسپارید که موفقیت و توسعه یک کسب و کار تنها در یک شب رخ نمی دهد. به طور کلی ایجاد روابط قوی شاید ماه ها یا حتی سال ها به طول بینجامد و اینکه فرصت های شما تا به فروش تبدیل شود، مدت زمان زیادی نیاز دارد.

اساسا افراد بالقوه نامناسب پس از اولین برخورد بدین شکل ظاهر نخواهند شد؛ از همین رو مشخص کردن مخاطبین هدف اهمیت بسیاری دارد. به هیچ عنوان نباید زمان ارزشمند خود را برای تقویت رابطه با یک مشتری بی ‌صلاحیت که هرگز معامله را انجام نمی دهد، تلف نکنید.

گردش کار چیست؟ بررسی گردش کار در کسب و کارها
ادامه مطلب

نکته: هر حادثه ای نیاز به آماده شدن دارد! برای رویارویی با مسائل حقوقی چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کارتان همیشه به یک آمادگی نیاز دارید؛ «کوچینگ حقوقی؛ سنگین ترین وزنه برای ترازوی عدالت کارتان» در مرحله به مرحله ی ثبت تا استخدام نیروهایتان در کنار شماست تا از اموال فکری شرکت تجاری شما به خوبی محافظت کند.

تحقیقات مربوط به بازار

برای ایجاد یک استراتژی توسعه کسب و کار خوب؛ پس از شناسایی مخاطبین هدف، باید به تحقیق پیرامون آن ها بپردازید. قبل از تشویق آن ها برای همکاری با شما ابتدا باید به پاسخ سوالات زیر برسید:

  • مسائل اولیه آنها چیست؟
  • نیازمند چه خدماتی هستند؟
  • کدام رویکردها را برای حل مسئله به کار می گیرند؟
  • آیا محصول یا خدمات شما قادر به بهبود وضعیت هست؟

زمانی که به پاسخ این سوالات برسید، می توانید تجزیه و تحلیل کنید. این مسئله که چه چیزی شما را از رقبایتان متمایز می کند را بیابید و از این تمایز به عنوان یکی از مزایای رقابتی استفاده نمایید. در این صورت قادر هستید که ارزش های خود را به مشتریان بالقوه انتقال دهید.

 تعیین کانال های مناسب

ایجاد بهترین استراتژی توسعه تنها با شناسایی و تعیین کانال های مناسب امکان پذیر است. تعیین کانال های مناسب شامل ارزیابی کل اهداف درآمدی شما برای یک سال کاری و تشریح روش های خاص برای رسیدن به آن اهداف است. (پیشنهاد مطالعه: کوچینگ استارتاپ؛ مسیر شخصی استارتاپ تو برای موفقیت )

تعریف اهداف S.M.A.R.T

 تعیین و تعریف اهداف S.M.A.R.T که اهداف مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط با زمان هستند را مشخص می کند، می تواند برای پیشرفت و موفقیت استارتاپ شما بسیار تاثیرگذار باشد. شاید فکر کنید که هدف کلی توسعه کسب و کار شما لزوماً باید مستقیماً با ایجاد سود و درآمد مرتبط شود، اما این تنها هدف کلی از توسعه کسب و کار نیست. به طور کلی باید مؤلفه ‌ای که هدف آن معرفی چشم‌ اندازهای جدید است، در توسعه کسب و کار وجود داشته باشد.

تعریف اهداف S.M.A.R.T

جمع بندی در مورد استراتژی توسعه کسب و کار

امروز ما در این مطلب سعی کردیم که اطلاعاتی در مورد استراتژی توسعه کسب و کار در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که دریافتید استراتژی های توسعه کسب و کار متناسب با اهداف استارتاپ می تواند باعث موفقیت آن شود و نباید آن را نادیده گرفت.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی