جایگاه برند چیست و این جایگاه چگونه شکل میگیرد؟

جایگاه برند چیست و این جایگاه چگونه شکل میگیرد؟

اگر بازاریاب یا کارآفرین هستید، احتمالاً در مورد مفهوم موقعیت ‌یابی برند شنیده‌ اید. اما جایگاه برند چیست؟ اگر احساس می کنید که این مفهوم بیش از حد انتزاعی و نامشخص است، پس این مطلب برای شما مناسب خواهد بود! امروز در این مطلب از سایت مهدی مقسومی قصد داریم مفهوم موقعیت یابی را با کلمات ساده تعریف کنیم و به شما نشان دهیم که چگونه از آن برای ایجاد یک برند قدرتمند استفاده کنید.

آشنایی با مفهوم موقعیت یابی

موقعیت یابی برند به ارزش منحصر به فردی که یک برند به مشتری ارائه می دهد اشاره دارد. به عبارت دیگر، موقعیت یابی یک استراتژی بازاریابی است که برندها برای تثبیت هویت برند خود و در عین حال انتقال ارزش پیشنهادی خود ایجاد می کنند.

موقعیت یابی دقیقاً همان چیزی است که به موجب آن، مشتری برند شما را به دیگر رقبا ترجیح می دهد. علاوه بر این، موقعیت ‌یابی برند زمانی استفاده می ‌شود که یک شرکت می‌ خواهد خود را به روشی خاص در بین مخاطبان جای بدهد.

جایگاه برند چیست و این جایگاه چگونه شکل میگیرد؟

بیانیه موقعیت یابی برند چیست؟

بیانیه موقعیت‌ یابی برند، خلاصه‌ ای از موقعیت ‌یابی داخلی است که شرکت ‌ها از آن برای بیان ارزشی که برندشان برای بازار هدف و مشتریانشان به ارمغان می ‌آورد، استفاده می ‌کنند. این بیانیه به عنوان راهی برای بیان ارزش پیشنهادی یک برند به روشی مختصر و مفید استفاده می شود. به طور معمول، اظهارات موقعیت ‌یابی برند، بخشی از استراتژی بازاریابی بزرگتر یک برند است و این اظهارات باید تعادلی بین آرمان و واقعیت باشند.

هنگام ایجاد یک بیانیه موقعیت نام تجاری، مهم است که موارد زیر را در نظر داشته باشید:

-بازار یا مشتری هدف کیست؟

-محصولات یا خدمات شما در چه دسته بندی قرار می گیرند؟

-بیشترین فایده و تأثیر محصول یا خدمات شما چیست؟

-اثبات آن سود و تأثیر چیست؟

با پاسخ دادن به این سوالات در بیانیه موقعیت ‌یابی برند، شرکت‌ ها ارزش پیشنهادی واضحی را ارائه می‌ کنند که آن‌ ها را از رقبا متمایز خواهد کرد. اما مهم‌ تر از آن این است که با این کار ارزش برندشان را برای مشتریان مشخص می کنند.

اگر به دنبال شناسایی ضعف های ساختاری سازمان تان باشید، اگر به دنبال گرفتن راهنمایی در تصمیم گیری های حقوقی هستید و… ده ها کار مرتبط با این موارد، می توانید از خدمات کوچینگ حقوقی مهدی مقسومی استفاده کنید.

تحلیل کسب و کار چه مزایایی برای کسب و کارها دارد ؟
ادامه مطلب

چرا جایگاه برند مهم است؟

حال که دانستید جایگاه برند چیست، بیایید با اهمیت آن آشنا شویم. به طور کلی اینکه برند شما جایگاه خود را در بازار و نزد مشتریان پیدا کند، نقش مهمی در توسعه برندتان خواهد داشت. موقعیت یابی، به در نظر گرفتن نیازهای مشتریان و ترجیحات آنها، مشتریانی وفادار برای شما به ارمغان می آورد. موقعیت یابی موثر به میزانی که یک برند در ذهن مصرف کنندگان مطلوب، متفاوت و معتبر است اشاره دارد.

موقعیت یابی برند برای یک شرکت مهم است تا راه روشنی برای به اشتراک گذاشتن ارزشی که برندشان برای مشتریان به ارمغان می آورد داشته باشد. این امر هم در داخل از طریق بیانیه موقعیت‌ یابی برند و هم در خارج از طریق استراتژی‌ های بازاریابی مختلف اتفاق می‌ افتد. برندها باید مشتری خود و ارزش پیشنهادی آنها را در بیانیه موقعیت یابی برند خود بشناسند تا بتوانند ارتباط خود را با آنها حفظ کنند.

چرا جایگاه برند مهم است؟

نحوه ایجاد یک استراتژی موقعیت یابی برند

برای پیاده سازی استراتژی موقعیت یابی روش های متنوعی ارائه شده است. این روش ها بسته به نوع برند و اندازه کسب و کار متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی برای ایجاد یک استراتژی موقعیت یابی می توانید طبق دستورالعمل زیر پیش بروید.

1-دقت کنید که برند شما در حال حاضر چگونه جایگاه خود را نشان می دهد

2-ارزش پیشنهادی منحصر به فرد خود را تعیین کنید

3-رقبا و موقعیت آنها را شناسایی کنید

4-یک بیانیه جایگاه یابی ایجاد کنید

5-ارزیابی و آزمایش کنید که آیا موقعیت یابی شما کارآمد است یا خیر

6-ویژگی های متمایز کننده برند خود را تقویت کنید

گام‌ های فوق برای کمک به کسب و کارها در عمق بخشیدن به آنچه که برند آنها را متمایز می ‌کند بسیار مفید خواهد بود. در عین حال ارزش منحصر به ‌فردی را که مشتریان از محصول یا خدمات شما به دست می ‌آورند را با این روش می توان مشخص کرد. با تمرکز بر آنچه که برندها می توانند به مشتریان خود ارائه دهند، می توان یک استراتژی موقعیت یابی تاثیرگذار ایجاد کرد که در میان مشتریان طنین انداز شود.

اگر یک صاحب یک کسب و کار هستید، مخصوصا یک کسب و کار تازه کار، نیاز دارید که برنامه ریزی کنید تا در پیشرفت کسب و کار با بهینه ترین حالت ممکن و در کوتاه ترین زمان به هدف تان برسید. خدمات کوچینگ استارتاپ مهدی مقسومی می توانید به شما در این راه کمک مهمی کنید.

میکروبیزینس چه کسب و کارهایی هستند؟
ادامه مطلب

جایگاه برند انتشارات دیشا

نمونه هایی از موقعیت یابی برند

برای اینکه پاسخ واضح تری برای سوال جایگاه برند چیست پیدا کنید بیایید به سراغ برخی از برند های نمادین و معروف دنیا برویم. این برندها از موقعیت‌ یابی برند به‌ عنوان بخشی از استراتژی خود برای رسیدن به بازار هدف، به‌ طور مؤثری استفاده کرده‌ اند.

جایگاه برند مک دونالد

مک دونالد با ترویج خدمات استثنایی در اکثر کشورها و ارائه محصولات غذایی سازگار در شعبه هایش، خود را از دیگر رقبا متمایز کرده است. راز موفقیت مک دونالد را می توان تعهد این برند به جلب رضایت مشتریان و بهبود عملکرد خود از طریق موقعیت یابی عالی دانست.

Dove جایگاه برند

داو، از طریق تولید محصولات مراقبت شخصی، خود را با تمرکز بر زیبایی طبیعی و واقعی زنان متمایز می کند. استراتژی موقعیت ‌یابی برند داو تاکید بر روشی است که در آن همه زنان می ‌توانند از طریق استفاده ازاین محصولات، زیبایی طبیعی خود را در آغوش بگیرند. برند داو، از کمپین‌ های برند و سایر تاکتیک‌ های بازاریابی استفاده می ‌کند تا خود را به شیوه‌ ای تأثیرگذار در دل مشتریان جای دهد.

جایگاه برند انتشارات دیشا

انتشارات دیشا بازیگری مسلط در دنیای انتشارات شمرده می شود. دیشا، برند خود را در وب سایت آمازون با استفاده از تبلیغات به مخاطبان معرفی کرد. امروزه این برند به نامی قابل اعتماد برای طیف گسترده ‌ای از رشته ‌های دانشگاهی تبدیل شده است. دیشا با تبلیغات حمایت شده، توانست فروش انتشارات خود را به شدت افزایش دهد و در نهایت جایگاه برند خود را در آمازون پیدا کند.

برای این یک کسب و کار موفق داشته باشید نیاز است که یک برند موفق داشته باشید. برند شدن باعث شناخته شدن شما می شود. و برای رسیدن به این هدف نیاز است که مشاور برندسازی داشته باشید. شما می توانید از خدمات مشاور برندینگ مهدی مقسومی استفاده کنید.

جمع بندی

در این مطلب تلاش کردیم پاسخی برای سوال جایگاه برند چیست در اختیار شما عزیزان دهیم. همانطور که مطالعه کردید موقعیت یابی نقش مهمی در توسعه یک کسب و کار ایفا می کند. امیدواریم با خواندن این مطلب به اطلاعات مفیدی در این زمینه دست پیدا کرده باشید.

منظور از اعتماد در محل کار چیست و چرا اهمیت دارد؟
ادامه مطلب

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی