انطباق پذیری سازمانی

انطباق پذیری سازمانی در سازمان ها به چه معناست؟

انطباق پذیری سازمانی یکی از موضوعات بسیار مهمی است که بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها توجه ویژه ای به آن دارند. در مقابل سازمان هایی هستند که هنوز با انطباق پذیری آشنا نیستند و نمی دانند با استفاده از این ایده می توانند به کسب و کار خود کمک کنند. انطباق پذیری در واقع به توانایی ها و قابلیت های یک سازمان برای بازنگری رویه های تجاری و تعدیل آن ها گفته می شود تا بتواند به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کند.

سازمان هایی که از این موضوع استفاده کرده باشند، ویژگی های خاصی دارند. همچنین عوامل زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا بتوانید انطباق پذیری در سازمان را به وجود آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انطباق پذیری سازمانی تا انتهای این مطلب از سایت مهدی مقسومی  با ما همراه باشید!

انطباق پذیری سازمانی به چه معناست؟

در ابتدا به طور خلاصه تعریفی از انطباق پذیری داشتیم. اگر بخواهیم به صورت جزئی تر این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم که انطباق پذیری سازمانی یعنی میزان قابلیت و توانایی سازمان های مختلف در برابر تغییرات تغییرات متعدد سازمان. یعنی سازمان هایی که از انطباق پذیری استفاده می کنند بیش از سایر سازمان ها می توانند خود را با تغییرات ایجاد شده مطابقت دهند.

چنین سازمان هایی در مواجه با چالش ها و مشکلات مختلف می توانند با آرامش از راه حل ها و تکنیک های کاربردی استفاده کرده و مشکلات خود را پشت سر بگذارند. انطباق پذیری سازمانی به سازمان ها کمک می کند تا بتوانند تغییرات مربوط به کسب و کار خود را بپذیرند و تمامی امور کسب و کار را به گونه ای تنظیم کنند که راه رسیدن اهدافشان راحت تر شود.

با توجه به این که امروزه شاهد رشد سریع فناوری های مختلف هستیم، تمامی کسب و کارها باید بتوانند خود را با این موضوع وفق دهند. برخی از کسب و کارهای قدیمی در زمان تاسیس با هیچ یک از این فناوری ها سروکار نداشته اند؛ به همین علت این کار برای آن ها سخت خواهد بود. از طرف دیگر انطباق پذیری در سازمان به چنین کسب و کارهایی فرصت می دهد تا بتوانند خود را با تغییرات ایجاد شده سازگار کنند.

ویژگی های یک کوچ حرفه ای و موفق چیست؟
ادامه مطلب

انطباق پذیری سازمانی

ویژگی های سازمان های انطباق پذیر

همان طور که در ابتدا نیز بیان کردیم انطباق پذیری سازمانی ویژگی های خاصی دارد. برخی از ویژگی های چنین سازمان هایی به شرح زیر هستند:

1- اهداف تعریف شده دارند

سازمان هایی که برای کسب و کار اهداف خاصی را تعیین کرده اند، می توانند با هدف نهایی خود سریعا سازگار شوند. چنین سازمان هایی می دانند که پیشرفت کسب و کار بدون داشتن هدف غیر ممکن است. آن ها هدافی را برای خود تعریف می کنند تا تمام اعضای آن سازمان هدفی مشترک و دیدی مشترک داشته باشند. در چنین شرایطی در صورت بروز مشکلات و چالش ها آن ها توانایی پذیرش تغییر را دارند و به سرعت خود را با موضوعات مختلف سازگار می کنند.

2- انطباق پذیری سازمانی به تقویت نوآوری میپردازد

سازمان هایی که به طور مرتب به فکر تقویت نوآوری هستند، می توانند توانایی درون کارکنان خود را ارتقا دهند. زمانی که توانایی درونی کارکنان ارتقا یابد آن ها توانایی بیشتری برای ریسک کردن دارند. این کار به نحوی موجب ایجاد خلاقیت و اعتماد در بین کارکنان سازمان خواهد شد.

این بدان معناست که اگر کارکنان برای ریسک کردن آماده باشند و تصویر بزرگی از اهداف و همچنین چالش ها و مشکلات داشته باشند، می توانند وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. همچنین آن ها امور خود به گونه ای تنظیم می کنند تا بتوانند کارایی و عملکرد خود را افزایش دهند. این یکی از ویژگی های کاربردی انطباق پذیری سازمانی به شمار می رود.

3-  تفکر رو به جلو دارند

سازمان هایی که از انطباق پذیری سازمانی درس میگیرند معمولا آینده نگر هستند. این یعنی آنکه می توانند مشکلات را قبل از بروز آن ها حل کنند و اموری را برای پیشگیری از بروز چالش ها و مشکلات مختلف انجام دهند. چنین سازمان هایی قبل از این که بخواهند کاری را انجام دهند، هر چیزی که ممکن است اشتباه باشد را برنامه ریزی و ارزیابی خواهند کرد.

البته باید بدانید چنین طرز آماده سازی برای تمام عمر یک سازمان مفید نیست، زیرا عوامل خارجی زیادی می توانند روی سازمان تاثیر بگذارند و موجب تغییر شرایط شوند. برای مثال می توان به ویروس کرونا اشاره کرد. این ویروس یکی از عواملی بود که توانست روی تمامی مشاغل تاثیر بگذارد. آینده نگر بودن تنها بخشی از رهبری یک سازمان به شمار می رود.

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید به صورت جامع و تخصصی
ادامه مطلب

ترکیب چنین نکاتی با هم می تواند  به پیشرفت و رشد سازمان شما کمک کند. فکر کنید وقتی اهداف تعیین شده را تقویت می کنید و به دنبال تقویت نوآوری هستید، چقدر سازمان شما فرصت پیشرفت دارد.

برای این یک کسب و کار موفق داشته باشید نیاز است که یک برند موفق داشته باشید. برند شدن باعث شناخته شدن شما می شود. و برای رسیدن به این هدف نیاز است که مشاور برندسازی داشته باشید. شما می توانید از خدمات مشاور برندینگ مهدی مقسومی استفاده کنید.

انطباق پذیری سازمانی

چگونه از انطباق پذیری سازمانی استفاده کنیم؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از کسب و کارها با آن مواجه هستند این است که چگونه می توانند از انطباق پذیری سازمانی استفاده کنند؟ عوامل مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند تا بتوانید انطباق پذیری را توسعه داده و در کسب و کار خود از آن استفاده کنید. با استفاده از روش های زیر می توانید انطباق پذیری را توسعه دهید.

1- برای حل مسائل و مشکلات تلاش کنید

برای توسعه ویژگی های انطباق پذیری سعی کنید در صورتی که در سازمان با مشکل و چالشی مواجه شدید، به جای این که به دنبال تشدید اختلافات و پیچیده تر کردن مشکلات باشید، آن ها را با گفتگو حل کنید. با گفتگو می توانید راه حل های مختلفی را برای رفع این مشکل پیدا کنید.

افرادی انطباق پذیر مهارت هایی دارند که می توانند در چنین شرایطی همه چیز را مدیریت کنند و با آرامش خود را با محیط سازگار کرده و در نهایت چالش های موجود را حل نمایند.

اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید، حتما به یک مشاوره حقوقی استارتاپ نیاز پیدا می کنید تا مشکلات حقوقی که در آینده پیدا می کنید، با وجود او حل شود. به همین دلیل شما به خدمات حقوقی مهدی مقسومی نیاز پیدا می کنید.

2-  در برابر چالش ها و مشکلات مقاومت داشته باشید

مدیرانی که دارای روحیه سازگاری و انطباق پذیری هستند، مقاومت بالایی در برابر مشکلات و چالش های ایجاد شده در سازمان دارند. آن ها با بروز مشکلات امید خود را از دست نمی دهند و سعی می کنند خود را با شرایط به خود آمده سازگار کنند. در این صورت می توانند به راه حل های مفیدی برای رفع مشکلات برسند.

بزرگترین اشتباهات برندسازی کدام اشتباهات هستند؟
ادامه مطلب

3- از فناوری های جدید  استقبال کنید

همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، وجود فناوری های جدید و پیشرفت سریع آن ها موجب شده تا بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها با مشکل مواجه شوند. با استفاده از انطباق پذیری سازمانی شما برای مواجه شدن با این تغییرات مشکلی نخواهید داشت. انطباق پذیری به شما اجازه می دهد تا بتوانید فناوری های جدید و وجود تغییرات مختلف در سازمان را راحت تر بپذیرید.

شما با استفاده از آموزش حقوق کسب و کار که یکی از خدمات حقوقی مهدی مقسومی است، می توانید با قوانین و قراردادهای مختلف آشنا بشوید . مشکلات احتمالی آینده را از پیش شناسایی کنید.

انطباق پذیری سازمانی

جمع بندی

انطباق پذیری سازمانی یکی از مهم ترین مسائلی است که هر کسب و کاری باید به آن توجه کند. انطباق پذیری همان طور که از نامش پیداست به سازمان ها و کسب و کارها فرصت می دهد تا بتوانند خود را با شرایط موجود سازگار کنند. سازمان هایی که از این تکنیک استفاده می کنند، ویژگی های خاصی دارند و می توانند در مواجه با مشکلات و چالش ها خود را با شرایط سازگار کنند. چنین سازمان هایی با وجود تغییرات گسترده نیز دچار مشکل نمی شوند، زیرا ویژگی های انطباق پذیری را دارند.

اگر از  مقاله ی «انطباق پذیری سازمانی در سازمان ها به چه معناست؟»  لذت بردید، میتوانید مطالب جذاب دیگری را در زمینه های حقوق، برندسازی، کوچینگ و منتورینگ در وبسایت مهدی مقسومی مشاهده کنید.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی