نورومارکتینگ

نورومارکتینگ چیست؟ بازاریابی عصبی و تکنیک های اجرای آن!

بازاریابی یک ازمهم ترین ضلع های پیشرفت یک کسب و کار به حساب می آید. اما بازاریابی به روش سنتی این روزها کمتر مشاهده می شود. بازاریابی را این روزها به شکل دیجیتالی و تکنیک های موثر مبتنی بر اینترنت می بینیم. یکی از موثرترین روش های بازاریابی که کمتر اسم آن را شنیده اید، نورومارکتینگ است. در این مطلب از سایت مهدی مقسومی ضمن بررسی اینکه نورومارکتینگ چیست تکنیک های پیاده سازی آن را نیز شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید!

نورومارکتینگ یا بازاریابی عصبی چیست؟

بازاریابی عصبی بر نحوه واکنش مغز مشتریان به تبلیغات و دیگر پیام ها و شعارهای مربوط به یک برند دلالت دارد. نورومارکتینگ، این کار را با نظارت دقیق علمی بر فعالیت امواج مغزی، عملکرد چشم و پوست انجام می دهد. تکنیک های بازاریابی عصبی به منظور مطالعه مغز برای پیش بینی رفتار مصرف کننده استفاده می شود. همچنین می توان از بازاریابی عصبی برای دستکاری رفتار مصرف کننده نیز استفاده کرد.

نورومارکتینگ یا همان بازاریابی عصبی با استفاده از سیگنال های عصبی و فیزیولوژیکی بدن انسان، از اطلاعاتی مفید و کاربردی در رابطه با انگیزه ها و مکانیزم تصمیم گیری مشتریان و ترجیحات آن ها استفاده می کنند. آنها همچنین از این نتایج برای پیش بینی نحوه عملکرد یک محصول، خدمات یا کمپین بازاریابی خاص استفاده می کنند.

اگر یک صاحب یک کسب و کار هستید، مخصوصا یک کسب و کار تازه کار، نیاز دارید که برنامه ریزی کنید تا در پیشرفت کسب و کار با بهینه ترین حالت ممکن و در کوتاه ترین زمان به هدف تان برسید. خدمات کوچینگ استارتاپ مهدی مقسومی می توانید به شما در این راه کمک مهمی کنید.

موارد استفاده از نورومارکتینگ

در پیاده سازی بازاریابی عصبی از روش های متنوعی استفاده می شود. در سال 2007، تعدادی از دانشمندان دانشگاه های برتر دنیا از جمله کارنگی ملون، استنفورد و دانشکده مدیریت MIT Sloan دریافتند که با استفاده از یک روش می توانند از مکانیزم تصمیم گیری مغز مشتریان هنگام خرید آگاه شوند. آن ها با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای مطالعات خود بهره گرفتند و به نتایج شگفت انگیزی دست پیدا کردند.

استفاده از سفیر برند: راهی برای جذب توجه مخاطبان در کسب و کارها
ادامه مطلب

محققان با استفاده از این روش  مشاهده روشن و یا تاریک شدن مدارهای عصبی مغز در طول خرید، فهمیدند که قادر به پیش بینی این موضوع خواهند بود که فرد مورد نظر محصول را خریداری می کند یا نه! مارتین لیندستروم در یک کتاب با عنوان «Buyology: Truth and Lies about Why We Buy» در سال 2008، یک مطالعه سه ساله را که از سال 2004 شروع شد، منتشر کرد که شامل اطلاعات زیر بود:

  • برچسب‌ های هشدار دهنده روی بسته‌ های سیگار، فعالیت عصبی را در ناحیه ‌ای از مغز که با ولع غذا مرتبط است تحریک می ‌کند
  • تصاویر برندهای مسلط، مانند آی پاد، همان بخشی از مغز را تحریک می کرد که نمادهای مذهبی فعال می کنند.
  • تصویری از مینی کوپر بخشی از مغز را فعال کرد که به چهره ها پاسخ می دهد.

حالا که دانستید نورومارکتینگ چیست شاید برایتان سوال باشد که این روش شگفت انگیز چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟ برخی از روش های استفاده از بازاریابی عصبی شامل موارد زیر است:

  • تست طراحی محصول
  • تست تجربه کاربر
  • استفاده از تست A/B به منظور مقایسه اثرات دیگر تبلیغات مشابه
  • بهینه سازی تماس برای اقدام، مانند “از وب سایت ما بازدید کنید”
  • ارزیابی تاثیر عصبی تصاویر در تبلیغات
  • کمپین های تغییر نام تجاری

ناگفته نماند که تحقیقات نورومارکتینگ برای شرکت ها بسیار گران است. به همین دلیل معمولاً برندهای مختلف ترجیح می دهند که برای استفاده از این نوع بازاریابی، از شرکت های متخصص در زمینه نورومارکتینگ استفاده کنند.

شما می توانید با استفاده از خدمات مشاوره شغلی مهدی مقسومی در مدیریت استرس های شغلی تان غلبه کنید. همچنین با این راهنمایی ها می توانید بهترین تصمیم را برای مسیر شغلی خود بگیرید تا در نهایت به موفقیت برسید.

نورومارکتینگ

مزایای بازاریابی عصبی

نورومارکتینگ برای صاحبان مشاغل مختلف فواید بسیار زیادی به همراه دارد. از جمله این مزایا می توان گفت بازاریابی عصبی نسبت به بازاریابی سنتی، نگاه دقیق تری به رفتار انسان دارد که با استفاده از تکنیک هایی مانند نظرسنجی و گروه های متمرکز، رفتار مصرف کننده را در سطح بالاتری ارزیابی می کند.

استراتژی های بازاریابی عصبی نسبت به دیگر روش های بازاریابی به رفتارها و تمایلات مصرف کنندگان نگاه عمیق تر و دقیق تری دارند.

برای شروع کار جدید باید به چه نکاتی توجه کرد؟
ادامه مطلب

نورومارکتینگ همچنین می تواند اطلاعاتی لحظه به لحظه درارتباط با نحوه رفتار مشتریان ارائه دهد. افشاگری های ناخودآگاه این رویکرد، می‌ تواند اطلاعاتی را درمورد مشتریان آشکار کند که خود مردم معمولاً به یاد ندارند. اگرچه پیاده سازی نورومارکتینگ هزینه بردار است، در دراز مدت می تواند هزینه ها را کاهش دهد.

مهم ترین تکنیک نورومارکتینگ چیست؟

در اجرای نورومارکتینگ، از 6 تکنیک استفاده می شود. اجرای موفقیت آمیز این 6 تکنیک، به ابزارهای ویژه و متخصصان کارکشته نیاز دارند. این متخصصان، برای رسیدن به نتایج از تکنیک های زیر بهره می گیرند:

1- ردیابی چشم (نگاه)

این تکنیک نورومارکتینگ بر نگاه مشتریان و جایی که آن را هدایت می کنند تمرکز دارد. با کمک این تکنیک می ‌توانید رنگ‌ ها، فونت ‌ها و طرح‌ هایی را که موفق به جلب توجه مشتریان شده اند را کشف کنید. از طرف دیگر با استفاده از این تاکتیک می توان تبلیغاتی که در جلب توجه مشتریان موفق نبوده اند را نیز شناسایی کنید. این شناخت کمک می کند اصلاحات لازم برای ماندگاری در ذهن مخاطب را انجام دهید.

مزیت استفاده از این روش در مدیریت و به کار گیری راحت آن است. اما در ارزیابی احساسات مشتریان کمک آن چنانی به شما نخواهد کرد. پس اگر قصد دارید به تحلیل دقیق تری از رفتار مخاطب برسید می بایست تکنیک ردیابی نگاه را در کنار دیگر تکنیک ها استفاده کنید.

خدمات منتور و منتورینگ مهدی مقسومی می تواند برای توسعه شخصی و حرفه ای شما به بهترین نحو به شما کمک کند. این فرصت را از دست ندهید و با کمک خدمات منتورینگ ما به اهداف خود برسید.

2- مردمک سنجی

این روش بر اساس وضعیت مردمک چشم مخاطبان نتیجه گیری می کند. تکنیک مردمک چشم، بررسی می ‌کند که با دیدن یک تبلیغ آیا مردمک‌ چشم ها گشاد شده ‌اند؟ نتایج این روش می تواند به شما در طراحی تبلیغات، طراحی سایت و بسته بندی محصول کمک کند.

3- کد گذاری صورت

این روش بر روی حالات چهره افراد برای شناسایی پاسخ های احساسی تمرکز می کند. این تکنیک نورومارکتینگ شما را قادر می سازد تا احساسات مخاطبان از جمله شادی، ترس، اضطراب، تعجب، رضایت، و … را شناسایی کنید. در این روش با قیمتی نسبتاً ارزان، اطلاعاتی را دریافت خواهید کرد که به شما کمک می کند محتوای تبلیغات خود را بهبود ببخشید.

عصاره برند چیست و چه مفهومی را بیان میکند؟
ادامه مطلب

4- بیومتریک

یکی از بهترین تکنیک های نورومارکتینگ که باعث فهم بهتر پرسش نورومارکتینگ چیست می شود تکنیک بیومتریک است. این تکنیک سطح درگیری و نوع پاسخ (مثبت یا منفی) را بر اساس پوست و ضربان قلب مشخص می کند. بیومتریک در ساختن تبلیغاتی دقیقاً مطابق با آنچه مردم به دنبال آن هستند کمک شایانی می کند.

این تکنیک به همراه تکنیک ردیابی چشم، می تواند تبلیغات و محتوایی را که برای جذب مخاطب می سازید را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد.

5- الکتروانسفالوگرام

این تکنیک به شما امکان می‌ دهد با کمک سیگنال‌ های الکتریکی که از نورون‌ های داخل مغز می‌ آید، رفتار مشتری را شناسایی کنید. این تکنیک نسبتاً گران است اما به شما این امکان را می دهد که  تغییرات را در دوره های کوتاه ارزیابی کنید و کیفیت تبلیغات و برندسازی خود را بهبود بخشید.

6- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI)

این تکنیک گران‌ ترین تکنیک نورومارکتینگ است. رویکرد پاسخ‌ های عاطفی دقیق، اطلاعات بسیار مفید و دقیقی در ارتباط با ذهن مشتری به ما می دهد. برای انجام این روش به آزمایشگاه نیاز دارید. fMRI جریان خون در مغز را در طول فعالیت عصبی بالا شناسایی می کند. در نتیجه، اطلاعاتی دریافت می کنید که به بهبود برندینگ و تعیین قیمت محصولات شما کمک می کند.

نورومارکتینگ

جمع بندی

در این مطلب تلاش کردیم راهنمایی برای آشنایی با نورومارکتینگ باشیم. اکنون که می ‌دانید نورومارکتینگ چیست زمان آن فرا رسیده است که بازاریابی عصبی را بخشی از استراتژی خود کنید. امیدواریم با خواندن این مطلب گامی بلند در رسیدن به اهداف خود بردارید.

اگر از  مقاله ی «نورومارکتینگ چیست؟ بازاریابی عصبی و تکنیک های اجرای آن!»  لذت بردید، میتوانید مطالب جذاب دیگری را در زمینه های حقوق، برندسازی، کوچینگ و منتورینگ در وبسایت مهدی مقسومی مشاهده کنید.

منبع 1           منبع 2 

دیدگاه خود را وارد کنید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه‌های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

طراحی و توسعه توسط کاسبی